Merkez Bankasından Dolara Müdahale

Doların 11 yılın zirvesine yakın seyretmesi ve ekonomi yönetimine dair devam eden endişeler üzerine Merkez Bankası 60 milyon dolar satacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankasından Dolara Müdahale

Ekonomi yönetiminin istikbaline ait kaygılar ve ABD'de getiri artırımının yakınlaştığı beklentileriyle dolar 2.5500 lira ile yeni rekor düzeye çıktı. Merkez Bankası doların seri tırmanışı karşısında müdahale kararı aldı.

DOLAR SATŞ RAKAMINI ARTIRDI

Doların 2.5500 sınırına çıkması üzerine, Merkez Bankası dün 'minimum 40 milyon dolar' şekilde ilan ettiği bugünkü döviz satış ihalesini '60 milyon dolar' şekilde açtı.

DOLARDA YÜKSELİŞİN SEBEBİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Merkez Bankası'nın nakit politikasını ve Başkanı Erdem Başçı'yı katı biçimde eleştirmesinin arkasından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Başçı'nın istifa ettikleri anlamında söylentiler yayılmış, lakin bu söylentiler hükümet nedeni ile yalanlanmıştı. Erdoğan sonrasında da iki ad hakkındaki katı söylemlerini sürdürdü. Ekonomistler bu siyasal çıkışların piyasalardaki yatırımcıları tedirgin ettiği görüşünde. Özellikle yabancı sermayenini borsadan çıkıp nakite döndüğü gelen bilgiler arasında.

DIŞ ETKİ

ABD Merkez Bankası'nın yakın vadede getiri artırma olasılığının efor kazandığına ait belirtilere bağlı şekilde dolardaki küresel piyasalardaki paha kazancı da içerideki alımları destekliyor.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINGÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar