Merkez Bankası: İlk Çeyrekte İktisadi Toparlanmaya İşaret Yok

MB, Banka Meclisi toplantısında ekonomik görünüme ilişkin izahatlar yaptı. Merkez, 'Öncü göstergeler ilk çeyrekte iktisadi faaliyette toparlanmaya işaret etmiyor' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası: İlk Çeyrekte İktisadi Toparlanmaya İşaret Yok

Merkez Bankası sunumunda ekonomik görünüme ait izahatlarda bulundu. Merkez, ' Öncü göstergeler ilk çeyrekte iktisadi faaliyette toparlanmaya işaret etmiyor. Önümüzdeki devirde nakit politikası kararları enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacak' dedi.

DÜN SİNYAL VERDİ

Merkez Bankası'nın dün gerçekleştirdiği nema toplantısının arkasından yapılan yazılı izahatda faizi sebep düşürmediklerinin nedenleri anlatılmıştı. Açıklamada Türkiye ekonomisindeki sıkıntılara değinilmişti.

İşte o izahat:

Küresel piyasalardaki belirsizlikler ve besin fiyatlarındaki yükselişlar nakit politikasındaki temkinli yaklaşımın sürdürülmesini gerektirmektedir. Bu doğrultuda Kurul, nema oranlarının sabit tutulmasına karar vermiştir.

Önümüzdeki devirde nakit politikası kararları enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacaktır. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen başka unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde göze çarpan bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın yakalamak şekli ile nakit politikasındaki temkinli duruş sürdürülecektir.

Açıklanacak her çeşitli yeni verinin ve haberin Kurul'un geleceğe yönelik siyaset duruşunu değiştirmesine sebep olabildiği önemle vurgulanmalıdır.

Ayrıntılar gelecek...

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar