Merkez Bankası Cumhurbaşkanı'nandan Gelecek Çağrıyı Bekliyor

Merkez Bankası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan randevu tarihi bekliyor. Merkez Bankası yetkilileri, randevu istendiğini yanıt beklediklerini kaydettiler.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası Cumhurbaşkanı'nandan Gelecek Çağrıyı Bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çağırıp konuşacağım' dediği merkez bankası Başkanı Erdem Başçı, 27 Ocak'ta düzenlenen matbuat toplantısında, hem enflasyona oranla Para Politikası Kurulu'nun 4 Şubat'ta müthiş toplanabileceğini hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a brifing vermeye hazır olduklarını söylemişti. Başçı, Davos'ta yaptığı görüşmede Davutoğlu'nun aynı brifinglerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da verilmesinin faydalı olacağını söylediğini anlatmıştı.

RANDEVU İSTENDİ

Merkez Bankası'nın kamuoyuna fazla aşırı duyurmadan geçmiş zamanlarda önceki cumhurbaşkanlarına da brifing verdiğini dile getiren Başçı, 'Yine olabilir, olmasına engel herhangi bir şey yok. Buna da her süre hazırlıklıyız ne süre müsait görürlerse' demişti. Merkez Bankası yetkilileri, 27 Ocak'taki toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamuoyuna açık bir biçimde randevu istediklerini söylediler.

BABACAN ABD YOLCUSU

Erdoğan'ın 'aynı durumdalar' diye eleştirdiği Babacan ise Başbakan Davutoğlu ile ABD'ye gidecek. Davutoğlu 4-7 Mart tarihleri içerisinde New York'taki temasları içerisinde yatırımcılarla biraraya gelecek. Babacan'ın Davutoğlu'na öncelikle Portekiz'de eşlik edeceği, sonra ABD'ye gideceği söylendi.

YENİ TARTIŞMA ÇIKARIR MI?

Bugün hem şubat ayına ait enflasyon rakamları hem de Para Politikası Kurulu'nun 24 Şubat tarihinde almış bulunduğu kararların özeti yayımlanacak. 25 Şubat'ta banka ekonomistleriyle yapılan toplantıda Merkez Bankası faizlerde indirim kapısını açık bırakmıştı. Ancak şubat enflasyonunun yüksek çıkması bekleniyor. Enflasyonun nasıl çıkacağı 17 Mart'taki Para Politikası Kurulu toplantısı için kriter olacak. Şubat enflasyonu piyasada yüzde 0.70- 0.75 sularında çıkabileceği hesap ediliyor. (Kaynak:Hürriyet)

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar