Meral:STK'lar devletin ulaşamadıkları alanları kapsayarak ekonomiye katkı sağlar

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, sivil toplum kuruluşlarının(STK) dünyada devletlerin ulaşamadıkları alanlar kapsayarak devletin çalışmasına en çok katkı sağlayan ayaklar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Meral:STK'lar devletin ulaşamadıkları alanları kapsayarak ekonomiye katkı sağlar

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, sivil toplum kuruluşlarının(STK) dünyada devletlerin ulaşamadıkları alanlar kapsayarak devletin çalışmasına en çok katkı sağlayan ayaklar olduğunu söyledi. Azerbaycanlı işadamlarının kurduğu İpek Yolu İş adamları Derneği'nin (İYİD) kuruluşuna katılmak amacıyla Bakü'de bulunan Meral, açılış törenin de yaptığı konuşmasında, "Gelişmiş ülkelerde gelişmiş demokrasilerde iş dünyası sivil toplum kuruluşları ekonominin kuvvetlenmesinde ülkenin büyümesinde, istihdamın arttırılmasında çok önemli görevler üstlenmekteler." dedi. Meral, İYİD'in de söz konusu sivil toplum kuruluşları gibi Azerbaycan'a ekonomik anlamda katkılar sağlayacağına inandığını bildirdi.

Azerbaycan İpek Yolu İşadamları Derneği'nin açılış töreni ülke milli marşının okunmasıyla başladı. Törene TUSKON Başkanı Meral başta olmak üzere milletvekilleri sivil toplum kuruluşu temsilcileri çeşitli ülkelerden gelen iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı. Törende açılış konuşması yapan İYİD Başkanı Reşit Çulakov törene katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür etti.

Rızanur Meral, yaptığı konuşmada TUSKON olarak yeni kurulan İYİD ile 3 farklı kulvarda işbirliği yapabileceklerini bildirdi. Söz konusu işbirliklerini sıralayan Meral, Türkiye'nin sanayi tecrübesi birikimini paylaşmak, Türkiye'deki iş fırsatlarını Azerbaycanlı işadamlarıyla birlikte değerlendirmek ve dünyadaki ekonomik fırsatlar konusunda birlikte hareket etmek olduğunu söyledi.

İYİD'in resmi açılışı dolayısıyla törenin yapıldığı Bakü Bisness Center'de üye firmaların tanıtımın yapıldığı sergi de açıldı. TUSKON Başkanı Meral ve davetliler söz konusu sergiyi gezerek katılımcı firmaların faaliyetleri konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Programın sonunda basına açıklamalarda bulunan İYİD Başkanı Reşit Çulakov açılış töreni için 8 ülkeden çeşitli iş adamı derneklerini misafir ettiklerini söyledi. Çulagov, "Fransa'dan, Belçika'dan, Kazakistan, Kırgızistan ve Gürcistan'dan partner kuruluşları burada amacımız Azerbaycanlı iş adamlarımızı dünyaya açılmasını sağlamak." dedi.

Rızanur Meral'de yaptığı açıklamada TUSKON olarak yıllardır sivil toplum kuruluşu olarak hizmet verdiklerini, işadamlarının dünyaya açılmalarına katkı sağladıklarını bildirdi. Meral, "İnanıyoruz ki İpek Yolu İşadamları Derneği yapacağı faaliyetlerle Azerbaycan'ı bütün dünyaya açacak, iş dünyasına tanıtacak." dedi.

TUSKON ile İYİT'in işbirliği anlaşması imzaladığı gecenin sonunda davetliler onuruna akşam yemeği verildi. CİHAN

Yorumlar