Merak Makinesi programı, Boeing'in desteğiyle Türkiye'de

- Çocukların sorgulama ve problem çözme becerilerini geliştirip yaratıcılıklarını harekete geçirmeyi, mühendislik ve bilime olan ilgilerini artırmayı amaçlayan program ile ilk yıl İstanbul'daki devlet okullarının 4'üncü ve 5'inci sınıflarında öğrenim gören 1.300 çocuğa ulaşılması hedefleniyor

Google Haberlere Abone ol
Merak Makinesi programı, Boeing'in desteğiyle Türkiye'de

İSTANBUL (AA) - ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde uygulanan "Merak Makinesi (Curiosity Machine)" programı, havacılık ve uzay sektörünün önde gelen firmalarından Boeing'in desteğiyle Türkiye’de de hayata geçiriliyor.

Türkiye'de bilimin toplumsal yaşamın odağında yer almasına yönelik faaliyetler yürüten Bilim Kahramanları Derneği ile hayata geçirilen Merak Makinesi'nin tanıtımı, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Merak Makinesi programı, çocukların sorgulama ve problem çözme becerilerini geliştirip yaratıcılıklarını harekete geçirmeyi, mühendislik ve bilime olan ilgilerini artırmayı amaçlıyor. İlk yılında İstanbul'daki devlet okullarının 4'üncü ve 5'inci sınıflarında öğrenim gören 1.300 çocuğa erişmesi hedeflenen programın ilerleyen yıllarda farklı illerde de uygulanması bekleniyor.

Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, tanıtımda yaptığı konuşmada, Boeing'in bu yıl 100'üncü yılını kutladığını hatırlatarak, "Boeing, kuruluşunun 100 yılının 70 yılında Türkiye'de vardı. Boeing'in 2'nci yüzyılında Türkiye'nin tamamıyla olmasını istiyorum ve Türkiye'nin bu 2'nci yüzyılda tamamıyla farklı rollerde bulunmasını istiyorum." diye konuştu.

Sargın, Boeing'in Türk sanayisinin ürettiği ürünleri tamamıyla ticari uçaklarında kullandığını, Türkiye olarak Boeing'e farklı yollardan katkıda bulunduklarını söyledi.


- "Artık bizim çocuklarımızın oyun alanı Türkiye değil, dünya olmalı"


Ayşem Sargın, globelleşen dünyada çocukların çıtasının yükseltilmesi gerektiğini belirterek, "Artık bizim çocuklarımızın oyun alanı Türkiye değil, dünya olmalı. Bizim çocuklarımız gelecekte dünyada iş bulmayı düşünecekler ve iş alanı dünyada nerede yaratılıyor ve önümüzdeki yüzyılda neler olacak, bunlara bakmamız gerekiyor." dedi.

Çocukların yaratıcılıklarını harekete geçirmeyi, mühendislik ve bilime olan ilgilerini artırmayı hedefleyen ve Boeing desteğiyle Amerika'daki okullarda halihazırda uygulanan programı Türkiye'ye getirmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Sargın, şunları kaydetti:

"Merak Makinesi mühendislik tasarım programı, Boeing mühendislerinin gönüllü katkılarıyla, çocukların kendilerini bilim insanı, mühendis, yatırımcı ve etkili girişimci olarak hayal edebilmelerini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. 100'üncü yıl kutlamalarımız, çocuklarımıza ve gençlerimize bilim ve mühendislik konularında ilham vermek ve ilgilerini çekmek için doğru bir fırsat. Boeing'in Türkiye ile 70 yılı aşan ortaklığına baktığımızda, 'sırada ne var' sorusu da akıllara geliyor. Bu soruya, bu programa katılacak günümüz çocukları ve gençleri bilim ve teknoloji ile yanıt verecek. Çünkü Türkiye'nin geleceğini onlar şekillendirecek."

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir de yürütülen tüm faaliyetlerde, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Uzay ve havacılık alanının önde gelen firmalarından biri olan Boeing ile çocukları bilimle buluşturacak bu özel projede buluştuğumuz için memnuniyet duyuyoruz." ifadesini kullandı.


Yorumlar