Memurlar, yapılan zammı bordro yakarak protesto etti

Türkiye Kamu-Sen Kütahya Temsilciliği, memur maaşlarına yapılan zammı Zafer Meydanı'nda yaktığı bordrolarla tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Memurlar, yapılan zammı bordro yakarak protesto etti

Türkiye Kamu-Sen Kütahya Temsilciliği, memur maaşlarına yapılan zammı Zafer Meydanı'nda yaktığı bordrolarla tepki gösterdi. Türkiye Kamu-Sen Kütahya İl Temsilcisi Mehmet Karabekir, "Kamu görevlileri, bugün ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçeklerle yüz yüze kalmıştır. İktidar ve malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 13 TL, emekliler ise 140 TL zamla idare etmek zorunda kalacaktır." dedi. Karabekir, hükümet tarafından açıklanan enflasyon oranlarının bilinçli olarak düşük gösterilerek memur maaşlarının da düşürüldüğüne dikkat çekti.

Türkiye Kamu-Sen Kütahya İl Temsilcisi Mehmet Karabekir, enflasyon masalının çarşı, pazardaki gerçek fiyatlarla kabusa dönüştüğünü ifade ederek. "AK Parti hükümeti, hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek, memurlarımızı düşük ücret artışına mecbur ederken, zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir. 2013 yılında gerçekleşen resmi enflasyon yüzde 7.4 olmuştur. Bu oran, TÜİK'in enflasyon sepetindeki 454 çeşit ürünün ortalama artışını göstermektedir." şeklinde konuştu.

"KURU FASÜLYE, PİLAV LÜKS GIDA MADDESİ HALİNE GELMİŞTİR"

Kamu-Sen Temsilcisi Mehmet Karabekir, son günlerde kuru fasulyeye gelen artış ile tüketimin lüks haline geldiğinin altını çizerek, "Bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir. Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır. Yapılan zam memurun ele geçen maaşının tamamı için geçerlidir." ifadelerini kullandı.

"YÜZSÜZCE 'YOLSUZLUK OPERASYONLARI DURMAZSA ALANLARA İNERİZ' TEHDİTLERİ SAVRULMAKTADIR"

Memur-Sen tarafından yapılan açıklamaları da değerlendiren Kamu-Sen Temsilcisi Mehmet Karabekir, "Memuru ekonomik ateşin ortasına atan malum konfederasyon ise bu durumda dahi memurların haklarını korumayı akıl etmemekte, ağababalarının yolsuzluk pisliklerini temizlemeye, onları aklamaya çalışmaktadır. Memurlar için bir gün alanlara inmeyenler, yüzsüzce 'yolsuzluk operasyonları durmazsa alanlara ineriz' tehditleri savurmaktadırlar. Akla kara açığa çıktı. Türkiye Kamu-Sen, dün de meydanlardaydı bugün de meydanlarda. Yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar." diye konuştu.

"HERKESE EŞİT MUAMELE"

Yapılan basın açıklamasının ardından, kendilerine Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü'nce kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu alanlarda basın açıklaması yapılmaması yönünde tebligat imzalatıldığına değinen Karabekir, "Emniyet müdürlüğünden bir yazı imzalattırıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarının önünde, etrafında basın açıklaması yapılmayacak denildi. Biz kanuna uyan bir sendikayız. Uyuyoruz. Dün gördük ki iktidar partisinin il başkanı ve belediye başkan adayı, valilik kapısının önünde basın açıklaması yapmıştır. Ben valimizden, il emniyet müdüründen rica ediyorum. Herkese özgürlük, herkese eşit muamele." dedi.


CİHAN

Yorumlar