Memur-Sen, KPDK’da uzlaşılan maddeleri Bakan Çelik’e iletti

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret ederek bir süre görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Memur-Sen, KPDK’da uzlaşılan maddeleri Bakan Çelik’e iletti

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret ederek bir süre görüştü. Başkan Gündoğdu, Kamu Personel Danışma Kurulu'nda (KPDK) uzlaşmaya varılan maddelerin torba kanunda yer alması talebini iletti. Bakan Çelik ise taleplerin Bakanlar Kuruluna ileteceğini söyledi.

Memur-Sen, kamu görevlilerinin kazanımlarına yenilerini eklemek için çalışmalarını sürdürüyor. Kamu görevlileri için kazanımı toplu sözleşme ile sınırlandırmayan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret etti. Görüşmede KPDK'da uzlaşmaya varılan maddelerin bakanlar kuruluna taşınması talebini ileten Genel Başkan Gündoğdu, "Yılın 365 gününde kamu görevlilerinin haklarını savunmak ve yeni kazanımlar elde etmek için çalışıyoruz. Biz toplu sözleşme sürecini 1 ayla sınırlı olarak görmüyoruz. Gerek Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda gerekse diğer görüşmelerimizde ve toplantılarımızda her zaman kamu görevlilerinin hakları için mücadele ediyoruz. Bugün de sayın bakana KPDK'da uzlaşmaya vardığımız maddelerin Torba Kanun'da yer alması talebimizi ilettik. Umuyoruz ve ümit ediyoruz ki kamu görevlilerimizin yüzünü güldürecek gelişmeler olur." dedi.

PEK ÇOK TALEBİ İLETTİ

Gündoğdu, toplantıda başta 4-C'lilerin kadroya alınması, akademisyenlerin mali haklarının düzenlenmesi, İş ve Meslek Danışmanlarının maaş sorunun çözülmesi, sicil affı gibi bir çok talebi dile getirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Genel Başkan Gündoğdu'nun ziyaretinin KPDK'da ele alınan konuların yeniden gözden geçirilmesi ve Bakanlar Kurulu'na taşınması için olduğunu kaydetti. Bakan Çelik, "Sayın Genel Başkan KPDK'da uzlaşmaya vardığımız maddelerin Bakanlar Kuruluna oradan da meclise taşınması talebini iletti. Biz de talepleri Bakanlar Kurulu'na taşıyacağız. Bakanlar Kurulu'ndan geçmesi halinde yüce meclise taşıyacağız." dedi.

MEMUR-SEN’İN TALEPLERİ

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu'nun Bakan Faruk Çelik'e ilettiği talepler şöyle:

"2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi. Disiplin cezalarının affı ve yeniden düzenlenmesi. Yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge verilmesi. Yıllık izinlerin iş günü esasına göre düzenlenmesi. Kit sözleşmeli personelin yıllık izinlerinin memurlarla paralel hale getirilmesi. Özel sektörde geçen (işçilikte) hizmet sürelerinin tamamının kazanılmış hak aylığında değerlendirilmesi. 4046 sayılı Kanun’a göre atanan araştırmacıların sorunlarının çözümlenmesi. Adaylıkta uyarma veya kınama cezası alanların memuriyetten çıkarılması uygulamasına son verilmesi (aday memur tanımının yasadan tamamen çıkarılması). 4/B’li ve 4/C’li hamile personele gece nöbeti ve gece vardiyası verilmemesi. Belediye bağlı kuruluşlarındaki Daire Başkanları ile üniversite Genel Sekreter Yardımcılarının ek göstergesinin 3600’e yükseltilmesi. Fazla çalışmaya ilişkin Başbakanlık Genelgesi hazırlanması. Sümer Holding personelinden işsizlik sigortası kesilmemesi. 4/C’li sözleşmeli personele kadro verilmesi. Kitler ve kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin kitlerde 2 sayılı cetvele diğer kamu kurumlarında çalışanların memuriyet kadrolarına geçirilmesi. Emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kaldırılması(Anayasa Mahkemesi’nde esastan görüşülüyor). Öğretim elemanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi. Kadın istihdamının artırılmasına yönelik konu başlıkları. Analık izninin 18 haftaya çıkarılması. Üçüncü çocuğa asgari geçim indiriminin yüzde 100 uygulanması (mevcut durumda 4 çocuğa uygulanıyor). Süt izni süresinin uzatılması ve süt izni süresince nöbet ve gece vardiyası verilmemesi. Evlilik yardımı verilmesi.

TÜP BEBEK DEMEME SAYISI ÜÇE ÇIKARILMASI

Tüp bebek uygulamasında deneme sayısının üçe çıkarılması . Misafir sanatçıların iş güvencesinin sağlanması. İş ve meslek danışmanlarının kadroya geçirilmesi nedeniyle oluşan ücret düşüklüğünün giderilmesi. Kamu iktisadi teşebbüslerinde ücret sisteminin değerlendirilmesi, temel ücret gruplarının sayılarının azaltılması ve kurumlar arası ücret dengesizliğinin giderilmesi. Haklarında uygulanan devlet memurluğundan çıkarılma cezaları disiplin cezalarının affına ilişkin Kanunla affedilen ve kendilerine 5510 sayılı kanunun geçici 4’ncü maddesiyle açıkta geçen sürelere ilişkin primleri borçlanma imkânı verilenlerden söz konusu ödemeyi yapanlara aynı kanunun geçici 43’ncü maddesi kapsamından yararlanma imkanı verilerek ödedikleri tutarın kendilerine iadesi, bu kapsamda olup haklarında istekleri doğrultusunda emeklilik işlemleri yapılanların emekli maaşı/ikramiyesi mağduriyetinin giderilmesi, geçici 44’ncü madde kapsamında primleri ödenen sürelerin kazanılmış hak aylığı kapsamında değerlendirilmesi. Kadroya geçirilen sözleşmeli personele getirilen 5 yıllık kurumlar arası nakil yasağının eş durumu ve sağlık mazereti yönünden değerlendirilmesi. GATA sağlık personeline sağlık hizmetleri tazminatı verilmesi. Yurtdışı 4/B statüsündeki sözleşmeli personelin kadroya alınması ve aile yardımından faydalandırılması. Emekli memurlara promosyon ve aile yardımı verilmesi. Nöbetçi memurluğu uygulamasının kaldırılması (İçişleri Bakanlığı çalışıyor). Mahkemelerdeki iş yoğunluğu sebebiyle çalışanlara fazla çalışma ücreti verilmesi (Maliye Bakanlığı çalışıyor). Fazla çalışmaların geçici olması halinde ücret veya izinle karşılanması, süreklilik arz etmesi durumunda ise istihdam artışı yoluna gidilmesi. (Maliye Bakanlığı çalışmakta). Merkez teşkilatlara servis hizmeti sunulması. (Maliye Bakanlığı çalışıyor)”

CİHAN

Yorumlar