Mehmet Şimşek: Mezardan babam çıksa dahi işini yapmam

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığındaki atamalarla ilgili eleştirilere cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Şimşek: Mezardan babam çıksa dahi işini yapmam

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığındaki atamalarla ilgili eleştirilere cevap verdi. Şimşek, "Bakanlığımız atamaların zamanlamasına manidar denildi. Bu aralar her şeye zamanlaması manidar deniliyor. Tekrarlayacağım o arkadaşları getirirken idari bir karar çerçevesinde değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Mehmet Şimşek, 2013 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleriyle ilgili Bakanlık binasında basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şimşek, bakanlıkta gerçekleşen atamalara da değindi. Şimşek, şunları dile getirdi.

"İzmir limanı ile ilgili operasyona gelince son birkaç gündür, bir gazetede ki haberleri görüyorum, öncelikle şunu söyleyeyim bu bakanlık ve ilgili kuruluşlarda mevzuata aykırı hiçbir işlem yapılmamıştır, yapılmayacaktır. Ben Batman milletvekili seçildim, ilk halka konuşmamda şunu söyledim. Akrabalarım üzerinden bana ulaşmaya çalışmayın, bana iş getirmeyin getirirseniz yapmam. Daha önemlisi birçok çalışma arkadaşıma demişimdir ki mezardan babam dahi kalksa gelse size bir talepte bulunsa yapmayın, bu da yetmez bana söyleyin ben gereğini yaparım. İnternet sayfalarında tapelerde adı geçen firmaya ya da şahsa en ufak bir kolaylık sağlanmamıştır. Buna rağmen bu olayı öğrenir öğrenmez ilgili birimlere talimat verdim bu şahısları ve firmayı inceleyin maliye bakanlığınca herhangi bir işlem yapılmış mı? Adı geçen indeks firması ve şahıslar bir kere bugüne kadar bu şirket tarafından gelir idaresi nezdinde hiçbir uzlaşma yapılmamıştır. Hatta 2012’den kalma bir talepleri var yerine getirilmemiş benim haberim yok. Bu adı geçen 2 kişi var. Muhammet Tayfur Uzun ve Şevket Kaçmaz benim abim çerçevesinde adı geçenler. Adamlar mükellef değil. Dolayısıyla bu anlamda bir şey yok."

Malatya’daki İl Özel İdaresi’nin feribot satımı ile ilgili yolsuzluk iddialarına da cevap veren Şimşek, açıklmasına şöyle devam etti:

"Adam Malatya’daki il özel idaresi bir feribot satmış da bunun tahsili için bizim abimiz yardımcı olacakmış. Gelen bir bilgiye göre oradaki ödeme de yapılmamıştır dolayısıyla akrabalarımın bir nüfus kullanması söz konusu değil, zaten ben izin vermem. Adı geçenlerin bazıları burada benim akrabamın çalıştığı şirketin işini yaptıkları için beşeri bir ilişkisi vardır. Ama şunu da ifade edeyim, burada yarım yamalak bazı bilgileri bir araya getirip çamur atmak alçaklıktır. Bu artık her şeyi aşmış bu ülkede bir çamur operasyonu var. Siyasi operasyonlarla, eğer benim bir akrabam kamu vicdanını zedeleyecek yasa dışı eylem yaparsa ilgili makamlar nezdinde cezasını görecektir görmelidir. Hiçbir şekilde bir nüfus kullanmam mümkün değildir."

"Dershanelerin kapatılması ve özel okula dönüştürülmesiyle ilgili öğrenciye destek verileceği söyleniyor. Bu durum devlete ne kadar yük getirecektir?" sorusu üzerine Maliye Bakanı, "Dershaneler konusunda biz, yıllar önce Milli Eğitim Bakanlığı'na şunu önerdik. Bir öğrencinin ilkokulda, ortaokulda, lisede devlete maliyeti nedir biliyoruz. Eğer arzu ediyorsanız, özel sektörün payı çok düşük bunu artırmak için gelin biz bu anlamda teşvik vermeye razıyız dedik. Bu konuşmalar yeni değil Nimet Hanım'ın bakanlığı döneminde de vardı. Bizim önerimiz hala bu çerçevede var, bir öğrenci devlet okullarında olsa nedir, biz bunu karşılayacağız, dershanelerin özel okula dönüştürülmesi konusunda bazı teşvikler var." karşılığını verdi.

"BES’E KATILIM 4 MİLYON 163 BİNE ÇIKTI"

Ocak ayı itibariyle Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)’ne 4 milyon 163 bine çıktığını açıklayan Maliye Bakanı, toplam fon miktarının da 25 milyar 128 milyon liraya çıktığını kaydetti. Son bir yılda bir milyon 24 bin kişinin ilaveten BES’e girdiğini ifade eden Şimşek, fon miktarının da 4.7 milyarlık artış olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE’DE HERGÜN BİRİNE ÇAMUR ATILIYOR

Türkiye’de her gün siyasi amaçlı operasyonların gündeme geldiğini vurgulayan Mehmet Şimşek, "Bu içeride ve dışardaki yatırımcıyı tedirgin ediyor. Ama halkımız bunu bir komplo olduğunu ve bunun aslında yolsuzluk kılıfında siyasi bir darbe olduğunu görmeye başladık. Anketlere baktığımızda bunlar görülüyor. Ben bu sorunları böyle aşacağız diye düşünüyorum bu anketler resmi ortaya koyuyor vatandaş aslında oldukça resmi görüyor. Atılan çamurlar tutmayacak. Bütçenin son haftasında hiçbirimiz bu kadar kapsamlı bu kadar organize ben tahmin edememiştim. Benim değerlendirmelerin çok farklıydı. Bugün tamamen siyasi bir operasyona dönüşmüştür bunu aşmanın tek yolu milletin güçlü desteğidir." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar