McDonald’s Almanya’da yeniden yapılanacak

ABD’li fast-food devi McDonald’s, Almanya’da uğradığı gelir kaybını telafi etmek için yine uygulamalara başlayacağını duyurdu. Şirket sunduğu ürünlerde değişiklik yapacak, internet üzerinden satışlara başlayacak.Almanya’da son...

Google Haberlere Abone ol
McDonald’s Almanya’da yeniden yapılanacak

ABD’li fast-food devi McDonald’s, Almanya’da uğradığı gelir kaybını telafi etmek için yine uygulamalara başlayacağını duyurdu. Şirket sunduğu ürünlerde değişiklik yapacak, internet üzerinden satışlara başlayacak.

Almanya’da son yıllarda beklediği geliri elde edemeyen tam tersine büyük bir düşüş yaşayan Amerikalı fast-food devi McDonald’s kötü gidişe çare arıyor.

McDonald’s Almanya şefi Holger Beeck, “Geçen yıllarda ciro kaybına uğradık ve bu yılın ilk yarısı da bir hayli zor geçti.” bu diyerek gidişata karşı önlem almak istediklerini söyledi.

Berlin merkezli Tagesspiegel gazetesine konuşan Beeck, şimdiye kadar sundukları bazı ürünleri menüden çıkaracaklarını ve daha önce sunmadıkları yeni ürünleri de listeye ekleyeceklerini duyurdu.

Bununla birlikte restoranlardaki düzeni yeniden elden geçireceklerini kaydeden Beeck, bu kapsamda yeni yazılımlarla birlikte sistemde değişiklikler yapacaklarını aktardı.

McDonald’s Almanya’da geçen yılın Aralık ayından bu yana yöneticilik yapan Holger Beeck, internetten satışlara da ağırlık vereceklerini vurguladı.

Buna göre ülke genelindeki bin 500 restoranın 100’e yakını online sipariş almaya ve bunu müşterieri ulaştırmaya başladı. Yeni açılacak 32 restoranda ise sistem kuruluş aşamasında devreye konulacak.

İnternet üzerinden satışlarda akıllı telefonlara uygulama hazırlayacaklarını belirten McDonald’s Almanya’nın patronu 2016 yılı öncesi bütün restoranların yeni altyapı ve ürünlerle donatılmış olacağını söyledi.

McDonald’s Almanya’da en çok Türk döner dükkanlarıyla rekabet etmekte zorluk çekiyor. Bu konuda basında sık sık haberlere yer veriliyor. CİHAN

Yorumlar