MATSO Başkanı Boztaş: 1,3 milyon dolarlık ihracatı en üst seviyeye çıkaracağız

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, 1,3 milyon dolarlık ihracat oranını artıracaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MATSO Başkanı Boztaş: 1,3 milyon dolarlık ihracatı en üst seviyeye çıkaracağız

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, 1,3 milyon dolarlık ihracat oranını artıracaklarını söyledi. MATSO Başkanı Boztaş, geçen yıl Manavgatlı iş adamları ve Hırvatistanlı iş adamlarının karşılıklı iş görüşmelerinin meyvesini verdiğini söyledi. Boztaş, Manavgatlı iş adamlarının Hırvatistan'a tarım ürünleri ihraç ettiğini, bu sene ülke sayısı ve ürün çeşitliliği bakımından zenginleştirerek ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

MATSO tarafından organize edilen 'Dış Ticarete İlk Adım Sertifika Programı'nın üçüncüsü düzenlendi. Oda merkezinde gerçekleşen ve Dr. Murat K. Bezirci ve Doç. Dr. Ayşegül Oğuz tarafından uygulamalı ve teorik olarak gerçekleşen eğitime 36 kişi katıldı. 4 günlük derslerin tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle kursu tamamlayanlara Marmara SPS Academy onaylı katılım sertifikası verildi. Törene, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Meclis Başkanı Kerim Erdem ve kursiyerler katıldı.

Boztaş, yaptığı açıklamada, 2013 yılında gerçekleştirilen 1,3 milyon dolarlık ihracat oranını yetersiz bulduklarını, bu bağlamda ihracatı artırma için çalışma başlattıklarını söyledi. Boztaş, Antalya İhracatçı Birlikleri'nin (AİB) verilerine göre, 2013 yılında Manavgatlı 15 firmanın 1.3 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti. Boztaş, "Oda olarak bu oranı artırmak için çaba gösteriyoruz. İhracat yapan firmaların sayısının artması ile ilçe ekonomisinin daha iyiye gideceğine inanıyoruz. Göreve gelmeden önce Manavgat'ı ihracatla tanıştıracağımıza söz vermiştik. Bu amaçla 2013 yılı kasım ayında Merhaba Dünya sloganıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikte 4 ülkeden 38 firma temsilcisini Manavgatlı iş adamlarımızla buluşturduk. İş adamlarımızın organizasyona gösterdiğini yoğun ilgi nedeniyle heyecan duyduk. Özellikle bu 4 ülkeden biri olan Hırvatistan'a ilçemizden bazı firmalar tarıma dayalı ürün ihracatına başladı. Bu organizasyonu her yıl daha da büyüterek tekrarlamayı düşünüyoruz." dedi.

Dış ticaretle ile ilgili daha ileri seviyeler için kurs açacaklarını belirten Boztaş, yılbaşından bu yana 'Dış Ticarete İlk Adım Sertifika Programı' ile ilgili yaklaşık yüz kişinin eğitim aldığını ifade etti. Boztaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğitimlere yoğun ilgi olması sebebiyle eylül ayından itibaren 'Dış Ticarete İlk Adım Sertifika Programı'nı yeniden açacağız. Şu ana kadar eğitimi almış olan kişiler içinde daha ileri seviye eğitimleri düzenleyeceğiz. Katılımlarınızı bekliyoruz."
CİHAN

Yorumlar