Maserati Quattroporte, Türkiye'de 10 yaşında

İSTANBUL (AA) - Maserati'nin şimdiye kadar ürettiği en güçlü ve hızlı sedan modeli olan Quatroporte, Türkiye'deki satışlarında 10. yılına girdi. Şirket...

Google Haberlere Abone ol
Maserati Quattroporte, Türkiye'de 10 yaşında

İSTANBUL (AA) - Maserati'nin şimdiye kadar ürettiği en güçlü ve hızlı sedan modeli olan Quatroporte, Türkiye'deki satışlarında 10. yılına girdi.

Şirket açıklamasına göre, Maserati Quattroporte, 1963'teki ilk lansmanından bu yana 72 ülkede 24 bin adetten fazla satıldı. Markanın Türkiye'deki temsilcisi Fer Mas tarafından Türkiye'de ilk kez 2006 yılında satışa sunulan Quattroporte, 10. yılında 120. kullanıcısıyla buluştu.

Fer Mas, Maserati'nin "amiral gemisi" konumundaki Quattroporte modelinin 120'ncisini geçen hafta teslim etti.

Quattroporte'un dizel motor seçeneğinde 275 HP güç üreten 3.0 V6 yapıda 600 Nm tork sunulurken, benzinli motor seçeneğinde ise 410 HP güç üreten, 550 Nm tork değerine sahip olan ve Ferrari tarafından üretilen motor bulunuyor. Tüketiciler, yine Ferrari üretimi olan V8 Biturbo 530 HP gücünde 710 Nm torka sahip motor seçeneği de tercih edebiliyor.

Modelin tüm alternatiflerde 8 ileri ZF otomatik şanzıman yer alırken, 4 tekerlekten çekiş sağlayan All Wheel Drive (AWD) sistemi sayesinde her türlü yol koşulunda maksimum performans sunulması sağlanıyor. Gelişmiş AWD sistemi, normalde arkadan itişli olan otomobilde ihtiyaç duyulduğunda otomatik olarak çekiş gücünü ön ve arka tekerleklere 50/50 oranında eşit olarak dağıtarak 4 tekerlekten çekiş sağlıyor.

Maserati Quattroporte, 255 bin 117 avrodan başlayan anahtar teslim fiyatıyla satışa sunuluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, şunları kaydetti:

"10 yıldan bu yana sınırlı sayıda ülke kotasıyla satışa sunduğumuz Quattroporte, hem benzinli hem dizel motor seçenekleriyle müşteri talebi alıyor. Bu çok özel sportif sedanın gelecek yıllarda da Türkiye'de Maserati satışlarına daha fazla ivme katacağından şüphemiz yok."

Yorumlar