MARİFED’den Bursa’ya ‘metal sektörü’ çıkarması

Marmara İş Hayatı Federasyonu’na (MARİFED) bağlı SİAD’ların metal makine sektörü temsilcileri BUGİAD’ı ziyaret etti. MARİFED Yönetim Kurulu üyesi ve Metal Makina Komite Başkanı Nail Umar başkanlığında BUGİAD’a gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
MARİFED’den Bursa’ya ‘metal sektörü’ çıkarması

Marmara İş Hayatı Federasyonu’na (MARİFED) bağlı SİAD’ların metal makine sektörü temsilcileri BUGİAD’ı ziyaret etti. MARİFED Yönetim Kurulu üyesi ve Metal Makina Komite Başkanı Nail Umar başkanlığında BUGİAD’a gerçekleştirilen ziyarete ATILIM, GÜSİAD, İHSANDER, İSİAD, FESİAD, HELEZON, MASİAD ve SAGİAD derneklerinden iş adamları katıldı.

BUGİAD üyesi iş adamlarının iş yerlerini gezen MARİFED heyeti, ilk olarak Sezer Sağım Teknoloji firmasının Karacabey’de ki üretim tesisini ziyaret etti. Sezer Sağım Teknoloji Genel Müdürü Hüseyin Nizam Sezer tarafından karşılanan heyet, üretim tesislerini yakından inceledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sezer, firma hakkında heyete bilgiler verdi. Süt sağım sektörüne yeni bir ivme kazandırmak istediklerini belirten Sezer, “Faaliyet gösterdiğimiz sektörde farkındalık oluşturmak için Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Yeni ürünler üreterek hem sektördeki ürün gamımızı genişletmeyi, hem de çiftçimizin işini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda 75 yıldır süt sağım sektöründe faaliyet gösteren Fullwood firması ile çalışma kararı aldık. Önümüzdeki dönemlerde başka dünya markalarını da bünyemize katarak ürün çeşitliliğimizi artırmayı planlıyoruz.” dedi.

SEZER: 47 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Üretimlerinin yüzde 45’ini yurtdışı pazarına ihraç ettiklerini belirten Sezer Sağım Genel Müdürü Hüseyin Nizam Sezer, “Yıllık ortalama 15 bin civarında süt sağım makinası üretimi gerçekleştiriyoruz ve bu üretimin yüzde 45’ini Avrupa, Kuzey Afrika ve Uzak Doğu bölgesinde yer alan 47 ülkeye ihraç ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de firma olarak TUSKON ile farklı bölgelere yönelmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Sezer Sağım Teknolojileri firmasına gerçekleştirilen ziyaretin ardından heyet, dünyanın önde gelen markalarına rot ve süspansiyon üretimi yapan NSK Group’u ziyaret etti. Üretim hakkında NSK Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kazangil’den bilgi alan heyet, fabrikaya kısa bir teknik gezi gerçekleştirdi. Türk otomotiv endüstrisinin üretimde dünya standartlarını yakaladığını belirten Kazangil, firma olarak hedeflerinin bu kaliteyi dünya ile buluşturmak olduğunu söyledi. Ülke ekonomisinin gelişmesinde otomotiv ve otomotiv yan sanayinin kilit rol oynadığını belirten Kazangil, otomotiv sektörüne ülke olarak daha fazla ağırlık vermemiz gerektiğini ifade etti.

Dünyanın hemen hemen her bölgesine ürün ihraç ettiğini belirten Kazangil, Amerika pazarına hızlı erişim sağlamak amacı ile kısa süre önce Brezilya’da NSK Do Brasil adı ile bir firma kurduğunu ifade etti. Kazangil, “Güney Amerika’da hemen hemen tüm ülkelere ihracat gerçekleştirdiğimiz için pazara daha yakın olmak için 3 ay önce orada yeni bir firma kurduk. TUSKON’daki arkadaşların bize gösterdikleri yakın ilgi ve alaka sayesinde bir ile bir buçuk yıl sürmesi gereken şirket kurma işlemlerini biz 6 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik. Dünyanın her yerinde sürekli yanımızda olan TUSKON’un desteği ile önümüzdeki dönemlerde inşallah yeni pazarlara açılırız.” dedi.

MARİFED üyesi iş adamları, program kapsamında son olarak Şahince Otomotiv Sanayi Genel Müdürü Özgür Şahin’i de ziyaret etti. Faaliyet gösterdiği sektör hakkında iş adamlarına bilgi veren Şahin, otomotiv sektörünün önde gelen firmalarına yedek parça tedarik ettiklerini söyledi. Bursa otomotiv sektörünün Türkiye’de çok önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Şahin, bu konumu korumak ve daha yukarılara çıkarmak için Bursa otomotiv sektörü temsilcileri olarak birlikte hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi. Şahin, “Sektörde yaşanan sıkıntıları, sorunları firmalar bireysel olarak dile getirmesi günümüzde oldukça zor. Bu sebeple BUGİAD gibi güçlü STK’lar sektörün sorunlarını dile getirmede platform görevi görüyor” diye konuştu.

Ziyaretlerin oldukça başarılı geçtiğini dile getiren MARİFED Yönetim Kurulu üyesi ve Metal Makina Komite Başkanı Nail Umar, BUGİAD üyesi iş adamlarına ve çalışanlarına kendilerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Bursa’da metal makine sektörünün oldukça gelişmiş olduğunu ifade eden Umar, bu ziyaretlerin sayısının mutlaka artırılması gerektiğini belirtti.

CİHAN

Yorumlar