Manisa Ticaret ve Sanayi Odası logosu için yarışma açıldı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), yeni logosunu belirlemek için tasarım yarışması düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası logosu için yarışma açıldı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), yeni logosunu belirlemek için tasarım yarışması düzenledi. Yarışmaya herkes müracaat edebilecek. Birinci seçilecek logonun sahibine 5 bin TL ödül verilecek.

111 yıllık tarihe sahip MTSO, nisan sonunda yeni hizmet binasında hizmet verecek. Bu sebeple "Yeni binaya yeni logo" sloganıyla yarışma düzenledi. Başvurular, 20 Mayıs 2014'e kadar devam edecek. MTSO Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında yarışma hakkında bilgi verdi. Yerel seçimlerle birlikte Manisa’nın büyükşehir statüsüne kavuştuğunu hatırlatan Coşkun, bu çerçevede değişmelerin ve gelişmelerin peşpeşe yaşanacağını söyledi. Gelişen Manisa’ya MTSO olarak katkıda bulunmak istediklerini, büyükşehire yakışır yeni bir hizmet binası yaptıklarını ifade etti. Yeni binanın Manisa’ya prestij kazandıracağını belirten Coşkun, “Bir aksilik olmazsa bu ayki meclis toplantımızı yeni binamızda yapmak istiyoruz. Yeni binamız, gerek statik gerek estetik yapısıyla Manisamız'a yakışan bir prestij binası olarak hizmet verecek. Manisalılara ve üyelerimize gönül rahatlığıyla hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz.” dedi. Yeni binayla birlikte birtakım imaj değişiklikleri de planladıklarını vurgulayan Yaşar Coşkun, bunlardan en önemlisinin logoyu değiştirmek olduğunu dile getirdi. “Yeni binaya yeni logo” sloganıyla yola çıktıklarını ve ödüllü yarışma düzenlediklerini kaydederek, “Kendi çapımızda birtakım çalışmalar yaptık ancak istediğimiz sonucu elde edemedik. Daha geniş kapsamlı bir çalışma yapalım düşüncesiyle genel katılıma açık ödüllü logo yarışması düzenledik." şeklinde konuştu. Odanın kuruluş tarihinin bugüne kadar 1908 olarak bilindiğini belirterek, “Odanın tarihçesini hazırlarken kuruluş tarihinin 1908’den önce olduğunu gördük. 1893 yılındaki bir belgede, odamızın faaliyette olduğunu gördük. 1893 yılına, yani odamızın kuruluş tarihine yeni logoda yer vermek istiyoruz. 111 yıldır hizmet veren bir odayız, bir asırdan fazla hizmet veriyoruz. Yarışmaya odamızın kimliğini, amacını, aynı zamanda Manisa’nın değerlerini en iyi şekilde ifade edebilecek ve kurumumuzun kuruluş tarihini taşıyan tasarımların katılmasını bekliyoruz. Son başvuru tarihi 20 Mayıs olarak belirlendi. Adaylar, odamızın 'www.manisatso.org.tr' internet sitesinden şartname ve teknik ayrıntıları öğrenebilirler.” dedi.

Başvuran eserlerin Celal Bayar, Ege, Dokuz Eylül ve Yaşar üniversitelerinden akademisyenlerin oluşturacağı jüri tarafından değerlendirileceğini dile getiren Coşkun, “Eserlerden altı tanesi finale kalacak. Bunlar, internet üzerinden oylamaya açılacak. Bu oylamaya yurtdışından da katılınabilecek. 26 Mayıs-2 Haziran arasında oylanacak. Değerlendirme sonucunda yarışma birincisi tespit edilecek ve 5 Haziran’da açıklanacak. Bütün tasarımcıları bu yarışmaya bekliyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar