Maliye Bakanı Ağbal, Bayburt'ta

- Naci Ağbal: - "İslam ümmeti bu coğrafyaya bin 500 yıldır barışı, kardeşliği, birliği ve beraberliği getirmiş ama bugün görüyoruz ki İslam coğrafyası baştan başa kan, keder ve gözyaşı içerisinde" - "Hiç kimsenin bu memleketin, bu milletin sırtını yere getirmesi mümkün değil çünkü Allah'a şükürler olsun biz asker bir milletiz, asker bir milletten geliyoruz" - "Bir gün gelecek görecekler ki bu besledikleri silah dönecek ta kendi kalplerinden o ülkelere yönelecek. Onun için hep söylüyoruz, dünya milletleri bir araya gelip nerede olursa olsun teröre karşı müşterek bir mücadeleyi sergilemek zorundalar" - "Şunu bilin ki gündemine hakim, memleketi daha ileriye taşımak isteyen, özellikle yatırım, yatırım, yatırım diyen bir hükümetimiz var. Bu noktada ülkede yatırımları, üretimi ve istihdamı artıracağız" - "Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü herkes görecek. Dost da görecek, düşman da görecek"

Google Haberlere Abone ol
Maliye Bakanı Ağbal, Bayburt'ta

BAYBURT (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "İslam ümmeti bu coğrafyaya bin 500 yıldır barışı, kardeşliği, birliği ve beraberliği getirmiş ama bugün görüyoruz ki İslam coğrafyası baştan başa kan, keder ve gözyaşı içerisinde." dedi.

Ağbal, Ramazan Bayramı dolayısıyla şehir merkezindeki Zahit Efendi Mahalle Odası'nda düzenlenen törende kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin temsilcileri ve halka bayramlaştı.

Ramazanın insanların barıştığı, kardeşliğin pekiştiği, birliğin ve beraberliğin daha da kuvvetlendiği bir ay olduğunu belirten Ağbal, Ramazan Bayramı'na kavuşturan Allah'tan milletin birliğini ve beraberliğini daim etmesini diledi.

Ağbal, Türkiye'nin ve dünyanın önemli bir dönemeçten geçtiğini vurgulayarak, bugün Türkiye'nin etrafında adeta "yangın yeri" denilecek hadiseler yaşandığını söyledi.

Suriye'de yaşanan olayların yürekleri yaktığını dile getiren Ağbal, "Müslüman kardeşlerimiz öz yurtlarından muhacir olmuşlar. Allah'a şükürler olsun ki Türkiye gibi bir memleket var da biz bu muhacir kardeşlerimizi burada ağırlıyoruz. İnşallah Suriye'deki sorunlar hızla çözülür. Orada milletine, memleketine zulmeden diktatör yönetim, Allah'ın izniyle yakında gider." diye konuştu.

Ağbal, Irak'ta yaşananlar karşısında da yüreklerin kan ağladığına dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Her yaşanan olaydan sonra bir defa daha düşünmemiz lazım. İslam coğrafyasında yaşanan bütün bu olayları nasıl açıklayacağız? İslam medeniyeti, bu coğrafyanın en kadim medeniyeti. İslam, barış ve kardeşlik dini. İslam ümmeti bu coğrafyaya bin 500 yıldır barışı, kardeşliği, birliği ve beraberliği getirmiş ama bugün görüyoruz ki İslam coğrafyası baştan başa kan, keder ve gözyaşı içerisinde."

Böyle zamanlarda millet, ülke ve devlet olarak her zamankinden daha fazla güçlü olmaya, birlik ve beraberlik içinde kardeşliği pekiştirmeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Ağbal, "Bizim içimize ayrılık gayrılık katmaya çalışanlara asla müsaade etmemiz lazım. Bu topraklarda bin yıldır Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı ile bütün milletler bir arada yaşıyoruz ve inşallah yaşamaya da devam edeceğiz. İçeriden ve dışarıdan Türkiye'yi yıkmak, bölmek isteyen, birliğine beraberliğine kast eden düşmanlar var. Bunlara karşı birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendireceğiz. Nerede olursak olalım, nifaka asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Ağbal, bugün Türkiye'nin sadece PKK ile değil hem PKK hem DEAŞ hem DHKP-C hem de adını sayamayacağı birçok başka terör örgütleriyle mücadele ettiğini sözlerine ekleyerek, dualarının bu mücadeleyi yapan kahraman askerler, polisler ve korucular için olduğunu söyledi.

- "Terör, dünyanın dört bir tarafında ne millet, ne ülke tanıyor"

"Hiç kimsenin bu memleketin, bu milletin sırtını yere getirmesi mümkün değil çünkü Allah'a şükürler olsun biz asker bir milletiz, asker bir milletten geliyoruz." ifadesini kullanan Ağbal, kahraman polisler ve askerlerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün şer güçlere karşı var güçleriyle mücadele edeceklerini söyledi.

Ağbal, bugün artık terörün herhangi bir ülkenin ya da bölgenin sorunu olmaktan çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Terör, dünyanın dört bir tarafında ne millet, ne ülke tanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman söylüyor, 'terörün dini, milliyeti olmaz.' Terör insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Terör kelimesi ile İslam kelimesi asla yan yana gelmez. Kardeşlik dini olan İslam'ı herhangi bir şekilde bu iddia ve bu gaye ile 'mücadele ediyorum' diyen hiç kimse İslam gayreti içinde asla olamaz. İslam'ın böyle bir anlayışa müsaade etmesi mümkün değil."

Dünyanın dört bir tarafında bombaların patladığını belirten Ağbal, "Dün tüylerimiz diken diken oldu. Bizim kutsal bildiğimiz Medine'de bombalar patlıyor. Dolayısıyla bunlar hepimizi ürküten, korkutan ve gerçekten bu mücadelenin topyekun bütün milletlerin katılarak yapması gereken mücadele olduğunu bir defa daha gösteriyor." diye konuştu.

Ağbal, Türkiye'nin baştan itibaren hangi kaynaktan, sebepten ya da gerekçe ile olursa olsun terörün her çeşidine karşı bir mücadele sergilediğini anlatarak, "Bugün bakıyoruz birtakım medeni memleketler, terör örgütü dediğimiz örgütleri şu, bu sebeple, 'ona yakın, buna yakın' gibi görüp müsamaha gösterebiliyorlar. Çok üzülüyoruz bunlara. Bugün Avrupa'nın ortasında terör örgütü PKK yandaşları pekala bağış toplayabiliyor, orada eylemler yapabiliyor, Avrupa Parlamentosunun koridorlarında PKK alçaklarının beş para etmez çapulcu birtakım simgeleri asılabiliyor. Bunlar asla Türkiye'nin kabul edeceği şeyler değil." dedi.

Türkiye'nin bütün terör örgütlerine karşı bir mücadele içinde olduğunu ve bu mücadeleye gerekli desteği vermeyen ülkelerin aslında bir noktada kendilerine de dönecek bu silahı kendi elleriyle beslediklerini vurgulayan Ağbal, "Bir gün gelecek görecekler ki bu besledikleri silah dönecek ta kendi kalplerinden o ülkelere yönelecek. Onun için hep söylüyoruz, dünya milletleri bir araya gelip nerede olursa olsun teröre karşı müşterek bir mücadeleyi sergilemek zorundalar. Türkiye'nin duruşu bu anlamda ilkeli ve tutarlı." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye'de tam manasıyla sağlanmış bir siyasi istikrar var"

Bakan Ağbal, Türkiye'nin bugün ekonomisi ile bölgesinde ve dünyada örnek gösterilen ülkelerden olduğunu söyledi.

Türkiye'nin sürekli bir şekilde büyüyen ekonomiye sahip olduğunu belirten Ağbal, bu durumun önemine dikkati çekti.

Ağbal, enflasyonun yıl başına göre aşağıya geldiğine işaret ederek, son 1 yılda yaklaşık 1 milyon 40 bin insana ekonominin iş, aş verdiğini, faizlerin yine aşağıya geldiğini kaydetti.

Yatırımların günbegün artacağını dile getiren Ağbal, şunları kaydetti:

"Türkiye'de şu anda tam manasıyla sağlanmış bir siyasi istikrar var. Güçlü bir hükümet var. AK Parti parlamentoda sahip olduğu çoğunluk sayesinde gerçekten kararlı bir şekilde bu ülkeyi daha ileriye taşıyacak her türlü yapısal reformun çabası içinde. İstiyoruz ki bütün bu yasaları Meclis’ten teker teker geçirelim ve ülkemiz ekonomik olarak daha iyi noktalara gelsin."

Ağbal, özellikle yatırım ortamının iyileşmesi anlamında çok önemli çalışmalar içinde olduklarına vurgu yaparak, Maliye Bakanlığı olarak Plan Bütçe Komisyonundan geçirdikleri tasarının, bayramdan sora Genel Kurula geleceğini ifade etti.

Bakan Ağbal, yatırım ortamını gerçekten iyileştirecek, yatırımcının üzerindeki yükleri aşağıya çekecek, yatırımcının, yatırım yapmasına değecek şekilde yeni düzenlemeler getireceklerini aktardı.

Türkiye'nin artık bölgesinde bir çekim merkezi olduğunu belirten Ağbal, Körfez'den, Avrupa'dan birçok ülkeden Türkiye'ye gelip yatırım yapmak isteyen müteşebbisler bulunduğunu söyledi.

Ağbal, üretmek isteyen herkese kapılarının açık olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Onun için Turkuaz Kart programını geliştirdik. Türkiye'ye gelip çalışmak isteyenlere çalışma, oturma imkanları getirdik. Bunları daha da önümüzdeki dönemde inşallah artıracağız. Sayın Başbakanımız dün Bakanlar Kurulunda güzel müjdeler verdi. Bayram öncesinde hem esnafımızı hem tüccarımızı hem çalışanlarımızı hem de yatırımcılarımızı memnun edecek birçok paket düzenlemesini açıkladı. Şunu bilin ki gündemine hakim, memleketi daha ileriye taşımak isteyen, özellikle 'yatırım, yatırım, yatırım' diyen bir hükümetimiz var. Bu noktada ülkede yatırımları, üretimi ve istihdamı artıracağız."

Küresel hale gelen terör olayları karşısında üzüldüğünü paylaşan Ağbal, Allah'tan İslam coğrafyasındaki nifakların bitmesini, kan gövdeyi götüren ortamın dağılmasını, barışın ve kardeşliğin gelmesini niyaz etti.

Ağbal, İslam coğrafyasının tekrar kadim medeniyet kültürüne bürünmesini de dileyerek, "Bunu hep beraber el birliğiyle yapacağız. Seviniyoruz bütün bu meselelerin içerisinde gerçekten ayrışan ve İslam coğrafyası başta olmak üzere bölgesinde adeta bir çekim merkezi, lider bir ülke olan Türkiye var. Allah Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan razı olsun. 'Bu memleketin önünü daha iyi nasıl açabiliriz' diye gece, gündüz çalışıyorlar, gayret ediyorlar. Biz de onlarla birlikte inşallah bu hizmete katkı sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Hiç kimsenin, terör belası bitene kadar terörle mücadelenin devam edeceği konusunda tereddüdü olmaması gerektiğini belirten Ağbal, "Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü herkes görecek. Dost da görecek, düşman da görecek. Bize bu noktada düşen müşterek dualarımız, memleketimizin birliğine, beraberliğine olan inancımızı pekiştirmektir." dedi.

Bayramlaşma törenine Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve diğer ilgililer katıldı.


Yorumlar