Malatya'da 10 tarımsal yatırım projesi uygulanacak

Malatya’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde sunulan 10 yatırım projesi kabul edildi. Toplam 6 milyon 461 bin TL bütçesi bulunan projelere yatırımlar gerçekleştikten sonra 3 milyon 230 bin 500 TL hibe desteği...

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da 10 tarımsal yatırım projesi uygulanacak

Malatya’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde sunulan 10 yatırım projesi kabul edildi. Toplam 6 milyon 461 bin TL bütçesi bulunan projelere yatırımlar gerçekleştikten sonra 3 milyon 230 bin 500 TL hibe desteği sağlanacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliği’in geçtiğimiz yıl Aralık ayında yürürlüğe girdiği belirtildi. Buna göre program kapsamında; tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi projeleri için hibe desteği değerlendirilmesi öngörüldü. Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 300 bin lira, tüzel kişi başvuruları için ise 800 bin lira ile sınırlı. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilirken diğer yüzde 50'si oranındaki tutarı başvuru sahipleri kendi kaynaklarından temin etmekle yükümlü oluyor.

Program kapsamında 8. etap ekonomik yatırım başvurularına Malatya’dan başvuru yapan 13 projeden 10’unun kabulü onaylanarak programa alındı. Projesi onaylanan yatırımcılarla il müdürlüğü arasında hibe sözleşmesi imzalanacak. Toplam proje bütçesi 6 milyon 461 bin 00 TL olan projelere yatırımların gerçekleşmesinden sonra bütçenin 3 milyon 230 bin 500 TL’si hibe olarak yatırımcılara ödenecek.

Projeleri kabul edilen şirketler şöyle: Umtaş Pınar Un ve Pınar Yem Fabrikaları AŞ, Magsaş Malatya Gıda Bereket Un ve Yem San. Tic. AŞ, Diyar Tarım Ürünleri Gıda Mad. Paz. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti., Alima Su Ürünleri ve Gıda San.Tic. AŞ, Beysan Tarım Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ak-Süt Tarım Hayvancılık Sanayi Tic. AŞ, Abdulhamit İlhan, Yaşaroğlu Tarım Ürünleri San. Tic. ve Pazarlama Ltd. Şti., Şitoğlu Gıda İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti., Kaçmazlar Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. CİHAN

Yorumlar