Malatya 8. Tarım Fuarı açıldı

Malatya´da bu yıl 8´incisi düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapılarını açtı.

Google Haberlere Abone ol
Malatya 8. Tarım Fuarı açıldı

Malatya´da bu yıl 8´incisi düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapılarını açtı. 106 firma katıldığı fuar 4 gün boyunca açık kalacak.

    Mişmiş Park Fuar Alanı'nda düzenlenen fuarda son teknoloji tarım aletleri, tarım ürünleri ve hayvancılık araçları görücüye çıktı.

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, burada yaptığı konuşmada, teknolojinin tarımsal üretimde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Her alanda olduğu gibi tarımda da teknolojik ürünlerin maliyetleri düşürücü etkisi olduğuna işaret eden Eker, “Günümüzde üreticilerimiz uzak pazarlar için de üretim yapıyorlar. Uzak pazarlar için üretim yapınca o zaman herkes o pazara götürüp mal satmak istiyor. Rakiplerinizin olduğu bir yerde o zaman maliyet hesaba katılıyor. O zaman bilgi, teknoloji ve makine desteği devreye girmek zorunda kalıyor.” dedi.

    Malatya Valisi Vasip Şahin de Malatya'da tarım fuarının olmazsa olmazlar arasında yer aldığını belirtti. Malatya’nın tarım şehri olduğuna dikkat çeken Şahin, “Malatya her ne kadar yüzünü sanayileşmeye doğru dönmüşse de, tarım vazgeçilmezidir. Kayısı stratejik bir ürün olarak şehrimizin önemli bir değeridir. Dolayısıyla sanayileşmesinin ve ticaretin yanı sıra tarımın da ihmal edilmesi mümkün değildir." diye konuştu.

    Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya'da fuarlara büyük önem verdiklerinin altını çizdi. CİHAN

Yorumlar