Mahkumlara sanayici desteği

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), sosyal sorumluluk bilinciyle cezaevlerindeki mahkumların topluma kazandırılması yolunda uygulanacak projelere de destek veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Mahkumlara sanayici desteği

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), sosyal sorumluluk bilinciyle cezaevlerindeki mahkumların topluma kazandırılması yolunda uygulanacak projelere de destek veriyor. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, odayı ziyaret eden misafirlerine cezaevinde üretilen seramik plaket hediye ettiklerini söyledi.

Yorgancılar ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru’yu makamında ziyaret etti. EBSO’nun yapısı ve işlevleriyle İzmir ekonomisi hakkında bilgi veren Yorgancılar, yerel kalkınma dinamiklerini de harekete geçirmeye çalıştıklarını ifade etti. EBSO’nun vakfı aracılığıyla lise ve üniversite öğrencilerine burs ve yaşam koçluğu desteği verdiğini, sosyal faaliyetler başta olmak üzere kurumsal sosyal sorumluluk konusunda da örnek olduğunu belirten Yorgancılar, “Odamıza gelen konuklarımıza ziyaret anısı olarak ve ödül törenlerimizde, cezaevindeki mahkumların yaptığı seramik plaketleri armağan ediyoruz. Mahkumlar bu yolla hem bir meslek kazanmış oluyorlar hem de buradan kazandıklarıyla ailelerine yük olmadan hayatlarını devam ettirdikleri gibi onlara para da gönderebiliyorlar.” dedi.
Mahkumların topluma kazandırılmasına yönelik çalışmalarda Adalet Bakanlığı, cumhuriyet savcılıkları ve cezaevi yönetimlerine önemli görevler düştüğünü vurgulayan Yorgancılar, Foça Yarı Açık Cezaevi, İzmir F Tipi Kapalı Cezaevi ile Şakran’daki İzmir 3 No'lu T Tipi Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki gıda, seramik ve konfeksiyon üretim çalışmalarını örnek gösterdi.

Başsavcı Doğru da Türkiye’deki ceza infaz kurumlarında öne çıkan üretim yeteneklerinin belirlenerek, özel sektör işbirliğiyle geliştirilmesine çalışıldığını anlattı. Doğru, “Hedefimiz, mahkumları ıslah ederek topluma faydalı bireyler haline getirmektir. Bu da ancak çalışmayla sağlanabilir. Adliyelerin, jandarmanın, ceza infaz sisteminin kendi ihtiyaçlarını karşılamak için bir üretim gerekiyor. Cezaevlerine yönelik projeler konusunda iş dünyasının da işbirliğini bekliyoruz. Kaç kişiyi kazanırsak, o kadar dramı sona erdiririz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar