‘Madencilik tıkandı, yeni üretim alanları açılması zorunlu’

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Türk doğaltaş sektörünün maden izinlerinin 16 Haziran 2012 tarih ve 2012/15 sayılı genelgeyle Başbakanlık uhdesine alınması sebebiyle yeni üretim alanları açılmasında tıkanıklık.

Google Haberlere Abone ol
‘Madencilik tıkandı, yeni üretim alanları açılması zorunlu’

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Türk doğaltaş sektörünün maden izinlerinin 16 Haziran 2012 tarih ve 2012/15 sayılı genelgeyle Başbakanlık uhdesine alınması sebebiyle yeni üretim alanları açılmasında tıkanıklık yaşandığını söyledi. Madencilik sektörünün 2023 yılı ihracat hedeflerinin gerçekleştirilmesi için yeni üretim alanlarının açılmasının zorunlu olduğunu belirterek, “Bu nedenle genelgeden kaynaklanan bu olumsuzlukların ortadan kalkması için eski uygulamalara dönülmesi, sektörün üretim ve ihracat hedeflerinin gerçekleştirilmesi açısından önem arz etmektedir.” dedi.

EMİB Başkanı Erdinç, Başkan Yardımcısı Mehmet Yunus Şahin ve Muhasip Üye Candan Özlütürk ile birlikte Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMMER) Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk’ü Ankara’da ziyaret etti ve yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda, doğaltaş sektöründe faaliyet gösteren dernek ve ihracatçı birliklerinin çatı kuruluşu olan TÜMMER ile doğaltaş ihracatının yarıdan fazlasını yapan EMİB, sektördeki problemlerin çözümü için güçlerini birleştirme kararı aldı. Aralarındaki işbirliğinin uzun yıllardır sürdüğünü söyleyen Erdinç, artarak devamı konusunda görüş birliği içinde olduklarını ifade etti. TÜMMER’in bir sonraki yönetim kurulu toplantısını İzmir’de, Ege İhracatçı Birlikleri’nde yapma kararı aldığını belirterek, “İzmir Marble Fuarı’nın daha güzel olması adına görüş alışverişinde bulunduk. Ayrıca doğaltaş sektöründe girdi maliyetlerinin meydana getirdiği olumsuzluklardan sektör mensuplarının en az zararla çıkması için çalışma yürüteceğiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar