Madencilik sektörü ortak hareket edecek, ihracat hedefi 23 milyar dolara çıkacak

Türk madencilik sektöründe tarihi uzlaşı yaşanıyor. Sektörün en büyük kurumları olan Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makine Üreticileri Birliği (TÜMMER), İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve Ege Maden İhracatçıları Birliği...

Google Haberlere Abone ol
Madencilik sektörü ortak hareket edecek, ihracat hedefi 23 milyar dolara çıkacak

Türk madencilik sektöründe tarihi uzlaşı yaşanıyor. Sektörün en büyük kurumları olan Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makine Üreticileri Birliği (TÜMMER), İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), önümüzdeki süreçte sektörün sorunlarının çözümü konusunda ortak hareket etme kararı aldı. Sektör, uzlaşı sonrası oluşacak sinerji ile 2023 yılı için belirlediği 15 milyar dolar ihracat hedefini, 23 milyar dolara ulaşmayı hedefliyor.

Nisan ayı içinde yapılan genel kurul toplantıları sonrasında yeni seçilen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu ve Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Maden İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Toplantısı için mermer sektörünün merkezlerin başında gelen Afyonkarahisar’da Temmer Marble’da bir araya geldi. Toplantıda, TÜMMER, İMİB ve EMİB’in Türkiye’de madencilik sektörünün sorunlarının çözümü için ortak hareket etmesi ortak dilek olarak dile getirildi.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, sözde kalmayacak özde bir birliktelik arzu ettiklerini, TÜMMER, İMİB ve EMİB Yönetim Kurulları’nın yakın zamanda değişmiş olmasının uzlaşı iklimine zemin hazırladığını kaydetti. Madencilik sektörünün ortak bir slogan kullanmasını arzu ettiklerini belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, TÜMMER, İMİB ve EMİB’in uyumlu bir çalışma dönemine girmesinin sektörün ortak slogan kullanması için büyük bir şans olduğunu ifade etti. Türk doğaltaş sektörünün yurt dışında ve yurt içinde katıldığı fuarlardan sektörün azami fayda sağlaması için işbirliği önerisinde bulunan Kaya, “İzmir’de düzenlenen Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için yeni bir fuar alanı oluşturuluyor. Bu fuar alanında yer tahsisi dahil, her türlü konuda sektörün görüşlerini alarak hareket edeceğiz. 2023 yılında Türkiye’nin madencilik sektöründen 23 milyar dolar ihracat geliri elde etmesi için bir sinerji sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Maden İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Toplantısı’nda, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, Maden İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı seçilirken, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜMMER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Naci İlci Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.

CİHAN

Yorumlar