Madenciler devlet yardımıyla ihracatını ikiye katlayacak

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk ihracatçılarının uluslararası arenada daha rekabetçi konuma ulaşması amacıyla Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen devlet yardımlarından üyelerinin daha etkin faydalanması için “Devlet Yardımları Bilgilendirme Toplan.

Google Haberlere Abone ol
Madenciler devlet yardımıyla ihracatını ikiye katlayacak

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk ihracatçılarının uluslararası arenada daha rekabetçi konuma ulaşması amacıyla Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen devlet yardımlarından üyelerinin daha etkin faydalanması için “Devlet Yardımları Bilgilendirme Toplantısı” düzenledi. Birlik Başkanı Arslan Erdinç, madencilik sektörünün ihracatının katma değerinin çok yüksek olduğunu, 2013 yılında yaptıkları 5 milyar 57 milyon dolarlık ihracatın tamamının, Türkiye’ye katma değer olarak kaldığını söyledi.

Devlet yardımlarıyla ilgili mevzuatı doğru uygulayan firmaların 17 milyon dolara kadar almasının mümkün olduğunu belirten Erdinç, “Türk madencilik sektörü, devlet yardımlarını çok etkin kullanmıyor. Bu tabloyu değiştirmek istiyoruz. Maden ihracatçılarımızın devlet yardımlarını etkin kullanmaları halinde sektörün ihracatının, kısa sürede iki kat artarak 5 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkması mümkün.” dedi.

'DEVLET YARDIMLARINDAN HER FİRMA YARARLANABİLİR'

Devlet desteklerini şahıs firmaları dışında her firmanın kullanabileceğini kaydeden Arslan Erdinç, ihracatçıların hata yapmadan bu yardımları daha çok kullanması amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri'nin "Mikro Eğitim" projesini hayata geçirdiğini, "www.mikroegitim.org" adresindeki devlet yardımları danışma sisteminden destek talebinde bulunan firmalara, 5 dakika içinde dönüş yaptıklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar