Lufthansa ve Air China’dan dev işbirliği

Türk Hava Yolları ile yaptığı işbirliğinden bekledi kazancı elde edemeyen Lufthansa gözünü Uzak Doğu'ya dikti. Alman havayolu şirketi, Air China ile işbirliği anlaşması imzaladı.Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa, uzak...

Google Haberlere Abone ol
Lufthansa ve Air China’dan dev işbirliği

Türk Hava Yolları ile yaptığı işbirliğinden bekledi kazancı elde edemeyen Lufthansa gözünü Uzak Doğu'ya dikti. Alman havayolu şirketi, Air China ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa, uzak doğu pazarına açılabilmek için Çin ile işbirliğine gidiyor. Alman havayolu şirketi, Çin’in resmi havayolu şirketi Air China ile bugün bir ortaklık anlaşması imzaladı.

Lufthansa adına Yönetim Kurulu Başkanı Carsten Spohr ve Air China CEO’su Song Zhiyong’un imza koyduğu anlaşma ekim ayından itibaren kış sezonuyla birlikte yürürlüğe girecek.

Anlaşma kapsamında Air China, Lufthansa’nın uzak doğuya açılmasında yardımcı olacak. Aynı destek Air China içinse ABD’ye uçuşlarında geçerli olacak.

Star Alliance üyesi olan her iki şirket böylelikle karşılıklı olarak uçuş hatlarından istifade etmiş olacaklar ve bundan da büyük kazanç sağlayacaklar.

Anlaşma; Alman Başbakan Angela Merkel’in bu ülkeye ziyareti kapsamında Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen imzalandı.

Törende bir konuşma yapan Lufthansa’nın patronu Spohr, “Avrupa’daki ve Çin’deki yolcularımıza ortaklaşa daha fazla uçuş destinasyonu ve daha iyi bir hizmet sunmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Türk Hava Yolları (THY) ile daha önce geniş bir işbirliğine giden Frankfurt merkezli Alman havayolu şirketi, THY’nin hızlı büyümesi ve hizmet kalitesini artırması nedeniyle bu işbirliğinden beklediği kazancı elde edememişti. Şirket, bazı konularda işbirliğinden geri adım atmıştı. CİHAN

Yorumlar