Lojistik sektörünü, araçların trafik sigortalarındaki dalgalanma zorluyor

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Said Akgün, araçların trafik sigortalarındaki fiyat dalgalanmalarının makul seviyelere çekilmesinin öncelikli talepleri olduğunu belirtti. Akgün,...

Google Haberlere Abone ol
Lojistik sektörünü, araçların trafik sigortalarındaki dalgalanma zorluyor

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Said Akgün, araçların trafik sigortalarındaki fiyat dalgalanmalarının makul seviyelere çekilmesinin öncelikli talepleri olduğunu belirtti. Akgün, “Son yıllarda çok ciddi rakamlara ulaşan zorunlu trafik sigorta primleri sektörümüzün maliyetlerini olumsuz yönde etkiliyor.” dedi.

MÜSİAD Bursa Şubesi, Lojistik Sektör Kurulu toplantısında, ‘Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Sektörünün Sigorta Sistemine Yönelik Talep ve Beklentileri’ni masaya yatırdı. MÜSİAD Genel Merkez Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha’nın da katılımıyla gerçekleşen toplantıya, MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni’nin yanı sıra MÜSİAD Bursa Şubesi Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Said Akgün katıldı.

MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni, orta vadedeki ihracat hedeflerini gerçekleştirebilmek için alınması gereken çok mesafe olduğunu belirterek, “Bu mesafede lojistik sektörü büyük önem taşıyor. Dolayısıyla sektörün gelişerek, kâr elde etmesini sağlamalıyız. Bana göre öncelikle ticari yaklaşımımızı geliştirmeliyiz. Eğer ki dünyanın en iyi 10 ekonomisi içine girmek istiyorsak, bu hedefe yakışır bir ticari hayatın içinde olmalıyız.” diye konuştu.

Lojistik sektörünün Türkiye’nin can damarı olduğunu dile getiren MÜSİAD Genel Merkez Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha ise ihracat için önemli bir sektörde hizmet verdiklerini belirtti. Taha, şunları söyledi: “Lojistik sektörünün canlanması için çaba sarf etmeliyiz. Sağlıklı, hızlı ve uluslararası mevzuatın gerekliliklerini yerine getirerek problemlerimizi saptamalıyız. MÜSİAD olarak, bu noktada her zaman çalışmalarımız sürüyor. Sektörün sıkıntılarını raporlayarak, gerekli mercilere iletiyor ve takipçisi oluyoruz. Sigorta şirketleriyle masaya oturup, karşılıklı konuşmalıyız. Fiyat politikalarının ne ölçüde geliştiğini öğrenerek, ona göre hareket etmeliyiz.”

SİGORTALARDAKİ FİYAT DALGALANMASI ŞİRKETLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

MÜSİAD Bursa Şubesi Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Said Akgün de “Araçlarımızın trafik sigortalarındaki fiyat dalgalanmalarını makul seviyelere çekecek bir fiyat istikrarının sağlanması öncelikli talebimizdir. Son yıllarda çok ciddi rakamlara ulaşan zorunlu trafik sigorta primleri, sektörümüzün maliyetlerini olumsuz yönde etkiliyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar