Löher, İZKA destekli yatırımla verimliliğini yüzde 40 arttırdı

Türkiye’nin tek yerli yürüyen merdiven üreticisi Löher Asansör, yatırım odaklı büyümeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Löher, İZKA destekli yatırımla verimliliğini yüzde 40 arttırdı

Türkiye’nin tek yerli yürüyen merdiven üreticisi Löher Asansör, yatırım odaklı büyümeye devam ediyor. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'ndan aldığı destekle verimliliğini yüzde 40 arttırdı. 1967 yılından bugüne asansör ve yürüyen merdiven sektöründe hizmet veren Löher, tasarım ve üretimi kendi bünyesinde yapıyor. Hastaneler, havaalanları, alışveriş merkezleri, okullar ve iş merkezleri gibi geniş bir müşteri yelpazesiyle yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda aranan markalardan biri haline gelen Löher, başarılı tasarım, üretim ve montaj uygulamalarıyla hizmet veriyor.

Löher Asansör Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aktaş, 2013 yılında aldıkları büyüme kararıyla yatırıma hız verdiklerini söyledi. Yeni üretim tezgahı yatırımıyla birlikte cirolarını yüzde 40 arttırdıklarını ve 2014 yılında yüzde 50 büyüme hedeflediklerini belirterek, “308 bin TL’si İZKA’dan olmak üzere toplam 750 bin TL'lik yatırımla yeni bir üretim tezgahı satın aldık. Önceden bir haftada bir asansör kabini yapabilirken şu an aynı asansör kabinini 30 dakikada ayağa dikiyoruz. Bu sayede müşterilerimize daha hızlı ve daha kaliteli ürünler sunuyoruz.” dedi. Satıştan önce ve sonra teknik destek garantisiyle çalıştıklarının altını çizen Aktaş, üretim portföyünün yüzde 35'ini ihracatın oluşturduğu ifade etti. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere üç kıtada 30'a yakın ülkeye ihracat yaptıklarını kaydederek, “Löher Asansör olarak yılda ortalama 300 adet asansör üretebiliyor ve 500 adet asansör için de muhtelif komponentler üreterek, paket asansör olarak müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

İzmir'de 25 metrekarelik bir dükkanda ticaret hayatına başlayan Löher Asansör, bugün İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve Menderes Serbest Bölge'deki fabrikalarındaki toplam 25 bin metrekare üretim alanında, 245 çalışanıyla hizmet veriyor. CİHAN

Yorumlar