"Lisanslı ürün satışları artıyor"

- Hakan Çanta Yönetim Kurulu Üyesi Hacısoyu: - "Lisanslı ürün satışları her geçen gün daha da artıyor" - "Merdiven altı üretim adeti neredeyse bizim ürettiğimiz lisanslı ürün adeti kadar"

Google Haberlere Abone ol
"Lisanslı ürün satışları artıyor"

İSTANBUL (AA) - GÖKHAN YILDIZ - Hakan Çanta Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Hacısoyu, "Lisanslı ürün satışları her geçen gün daha da artıyor." dedi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Hacısoyu, Türkiye genelinde şu anda örgün öğretim ile beraber 21 milyon öğrenci olduğunu söyledi.

Hacısoyu, "İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrenci sayısı 7 milyon. Bu da yaklaşık 7 milyon parça ürün vermemiz demek. Bunun ile ilgili ürün süreçlerimizi gün geçtikçe farklılaştırıyoruz." şeklinde konuştu.

Çanta sektörünün merdiven altı üretimin çok yoğun yaşandığı sektörlerden biri olduğunun altını çizen Hacısoyu, "Merdiven altı üretim adeti neredeyse bizim ürettiğimiz lisanslı ürün adeti kadar. Türkiye geneline baktığınız zaman merdiven altı üretim Tahtakale civarı... Ayrıca artık yavaş yavaş perakende dışına da çıkmaya başladı. Bu da ciddi sıkıntı." dedi.

Üretimini gerçekleştirdikleri lisanslı ve global markaların tamamında farklı ürünleri geliştirerek bunları testlerden geçirdiklerini belirten Hacısoyu, şunları kaydetti:

"Bu testlerde ister istemez maliyetlere yansıyor. Bu maliyet farkı da yüzde 20-25'lik bir fark. Çocuğun sağlığına yönelik hiçbir zararlı katkı maddesi içermeyen ürünleri piyasaya sunmaya çalışıyoruz. Merdiven altı yapılan ürünlerin tamamında, kumaşından fermuarına kadar hiçbir şekilde testten geçmeyen ürünleri piyasaya sunuyorlar. Bu da çok büyük bir risk taşıyor.

Bununla birlikte lisanslı ürün satışları her geçen gün daha da artıyor. Bunu okul öncesi veya okul olarak düşünmemek lazım. Çünkü farklı ürün kategorileri olmak üzere tüm çocuk ürünlerinde lisanslı ürünleri görebiliyoruz. Tabii ki bu okula da yansıyor. Okul ürünlerimizde yüzde 27'lik bir büyümemiz var bu sene. Geçtiğimiz yıllarda bu büyüme oranları daha düşüktü."

Hacısoyu, global markaların bazı normlarının olduğunu, global markaların lisansiyesi olunabilmesi için firmaların bazı testlerden geçmek durumunda olduğunu belirtti.

Hacısoyu, "Lisanslı ürün üretiminde istediğiniz kumaşı, istediğiniz malzemeyi kullanamıyorsunuz. Dolayısıyla bu malzemelere ekstra bir ücret ödemek zorundasınız. Çünkü siz sıfırdan üretim yapıyorsunuz. Hazır bir ürün alınmadığı için bunların tamamına sağlıklı, farklı ve kaliteli ürünler kullanıyorsunuz." açıklamasında bulundu.

Velilerin ve okulların çok bilinçli olduğunu özellikle markalı ürünlerin çok büyük avantajı olduğunu kaydeden Hacısoyu, "Veliler belki de marka diye bu ürünleri almak istemeyebilirler. Ancak bir ürünün marka, özellikle de global marka olması üretiminde kullanılan malzemelerin daha kaliteli ve daha sağlıklı olduğu anlamına geliyor. Dolayısıyla etiketi ve markası doğru ürünlere yönelmeleri onlar açısından faydalı olabiliyor." diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl olumsuz koşullara rağmen bu sene pozitif bir etki sağlandığını, piyasada biraz daha likidetinin artırılmasının bir avantaj haline dönüştüğünü vurgulayan Hacısoyu, "Önümüzdeki yıl daha pozitif anlamda büyüme hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Hacısoyu, merdiven altı ile lisanslı ürünlerin arasındaki fiyat farkının çok fazla olmadığını sözlerine ekledi.


Yorumlar