Limak Vakfı, Gülseren Özdemir adına okul yaptıracak

- Limak Holding'in hayır ve sosyal sorumluluk faaliyetlerini sürdüren Limak Vakfı, Küçükçekmece'de zihinsel ve bedensel engelliler için modern bir okul yaptıracak - Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir: - "Öğrencilere her zaman destek vermeye çalışan, verdiği desteklerle yardımsever yapısını ortaya koyan eşimin adına ve anısına bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdik"

Google Haberlere Abone ol
Limak Vakfı, Gülseren Özdemir adına okul yaptıracak

İSTANBUL (AA) - Limak Holding'in hayır ve sosyal sorumluluk faaliyetlerini sürdüren Limak Vakfı, Küçükçekmece'de zihinsel ve bedensel engelliler için modern bir okul yaptıracak.

Limak'ın yaptıracağı Gülseren Özdemir Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezinin protokol imza töreni İstanbul Valiliğinde düzenlendi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in imzaladığı protokole göre okul bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacak.

Törende bir konuşma yapan Özdemir, geçen yıl kaybettiği merhum eşi Gülseren Özdemir'in aydın bir eğitimci ve hayırsever bir insan olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Eşim Gülseren Özdemir aydın bir eğitimci ve hayırsever bir insandı. Üniversitede Makina Mühendisliği okuyan tek kız öğrenciydi. Sonra beraber Endüstri Mühendisliği yüksek lisansı yaptık. Ardından kendisi, Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde akademisyen olarak kalıp genç mühendisler yetiştirmeye devam etti. Aynı zamanda şehit ve gazilere, maddi imkansızlıklar içerisinde olan öğrencilere her zaman destek vermeye çalışan, verdiği desteklerle yardımsever yapısını ortaya koyan eşimin adına ve anısına bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdik."


- Küçükçekmece'de inşa edilecek


Okulu İstanbul Valiliği'nin Küçükçekmece'de belirlediği yere inşa edeceklerini söyleyen Özdemir, proje tamamlanınca okulu Milli Eğitim Bakanlığı'na devredeceklerini kaydetti. Özdemir, eğitim kurumunun ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim vereceğini kaydetti. Eşi Gülseren Özdemir’e ithafen bir başarı bursu programını da hayata geçirdiklerini dile getiren Nihat Özdemir, liselerdeki çok başarılı, buna karşılık maddi imkansızlık yaşayan öğrencileri, bu program ile destekleyerek daha iyi bir eğitim ve gelecek fırsatı elde etmelerini amaçladıklarını dile getirdi.


- "Örnek bir proje"


İstanbul Valisi Vasip Şahin ise Limak Vakfının anlamlı bir projeyi hayata geçireceğini belirterek, binanın farklı bir mimari ile tasarlandığını söyledi.

Şahin şöyle konuştu:

"Anlamlı bir proje… Engelli evlatlarımızın yetiştirilmesine tahsis edilmiş, o amaçla mimarisi de düzenlenmiş bir okulun, bir eğitim tesisi bugün hayata geçiriliyor. Ben Limak Vakfına, Nihat Bey'e ve Ebru Hanım'a özellikle teşekkür ediyorum. Yine fikirleriyle destek veren eski Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu'na çok teşekkür ediyorum. Proje esnasında bize katkı veren Küçükçekmece Kaymakamlığımıza ve Küçükçekmece Belediyemize çok teşekkür ediyorum."

Projenin İstanbul ve Türkiye açısından örnek teşkil edecek modüler bir proje olduğunu söyleyen Şahin, "Bu proje her yerde uygulanabilir. Büyük ya da küçük arsa fark etmiyor. Ona göre derslik sayısı artırıp azaltılabilecek tarzda dizayn edilmiş bir proje. Dolayısıyla sadece burası için değil başka yerler için de kullanılabilir. Örnek bir proje, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin yaptıkları bu yardımı. Yine rahmetli Gülseren Özdemir Hanımefendi'nin adına yaptırılan bir okul. Ona da bu ramazan günü rahmet diliyorum." diye konuştu.



- Aileler için de eğitim ortamı oluşturulacak


Limak Vakfı yetkililerinin verdiği bilgilere göre, 27 derslikli Gülseren Özdemir Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi toplam 270 öğrenci kapasitesine sahip olacak olan okulda, orta ve ağır düzeyde zihinsel engeli olan öğrenciler, orta ve ağır düzeyde otizmi olan öğrenciler ve birden fazla engeli olan (zihinsel ve bedensel) öğrenciler eğitim ve öğretim görebilecek. Özellikle birden fazla engeli olan öğrenciler için en iyi koşullarda eğitim verecek şekilde planlanan okulun en önemli özelliklerinden biri de öğrencilerin yanı sıra aileler için de eğitim ortamının oluşturulması olacak. Ayrıca bu alanda öğretmenlerin yetiştirilebilmesi, tecrübelerinin artması ve uzmanlaşmaları için okul bünyesinde birçok gözlem odası, gerekli tertibat ve altyapı bulunacak.


- 27 Derslik ve 12 bireysel eğitim sınıfı


Okul katları çocukların kolaylığı için renklerle kodlanacak ve güvenlikleri için bina dış hatları yuvarlatılacak. Yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alan içerisinde 27 derslik ve 12 bireysel eğitim sınıfından oluşan okulun içinde oyun odaları, uygulama evleri, atölyeler, müzik derslikleri, görsel sanatlar derslikleri ve beden eğitimi salonları bulunacak. Ayrıca, sınıflarda gözlem odaları, kütüphane/bilgisayar odası, veli bekleme salonu, okul aile birliği odası, fizyoterapi ve konuşma terapisi salonu, revir, yemekhane, 100 kişilik konferans salonu, kulis ve fuayesi, 2 adet (sedye alabilecek ebatta) asansör, bahçede eğitim ve oyun istasyonları, açık hava derslikleri bulunacak.






Yorumlar