Limak destekli "Şanlıurfa Engelliler Koordinasyon Merkezi" açıldı

İSTANBUL (AA) - Limak Şanlıurfa Çimento ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin birlikte hayata geçirdiği Şanlıurfa Engelliler Koordinasyon Merkezinin açılışı...

Google Haberlere Abone ol
Limak destekli "Şanlıurfa Engelliler Koordinasyon Merkezi" açıldı

İSTANBUL (AA) - Limak Şanlıurfa Çimento ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin birlikte hayata geçirdiği Şanlıurfa Engelliler Koordinasyon Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Limak açıklamasına göre, Şanlıurfa'da binlerce engelli bireye umut olacak Türkiye'nin en kapsamlı Engelliler Koordinasyon Merkezi açıldı.

Engelli bireylerin sosyal hayata daha çok katılımını ve üretimde daha çok yer almalarını amaçlayan Engelliler Koordinasyon Merkezi, 14 bin metrekarelik bir alana inşa edildi. Yaklaşık 5,5 milyon TL'ye mal olan merkeze Limak Şanlıurfa Çimento da katkı sağladı.

Engelliler Koordinasyon Merkezinde; görme, işitme ve zihinsel engelliler yararına çalışmalar yapan derneklere 2'şer sınıf, 1'er atölye tahsis edilecek. Merkezde ayrıca veli ve bilgisayar odaları, çok amaçlı salon, yüzme havuzu, spor salonu ve basketbol sahası da bulunuyor.

Merkezde, sosyal iyileştirme hizmeti, mesleki eğitim kursları, sosyal ve kültürel faaliyet hizmetleri ve bilinçlendirme faaliyetleri gibi hizmetler verilecek. Engelli bireylerin aileleriyle birlikte etkinlikler yapacağı merkezde ayrıca, sınıf ve atölyelerde üretilecek ürünler de satışa sunulabilecek. Her engelli bireyin bilgisayar kullanmasına yönelik kursların düzenleneceği Engelliler Koordinasyon Merkezinde rehabilitasyon hizmeti de verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Limak Çimento Şanlıurfa Fabrikası Müdürü Alican Marangoz, "Limak olarak her zaman yatırım yaptığımız yerlerde sosyal sorumluluk alanlarında inisiyatif alıyoruz. Engellilerle ilgili böylesi bir projede yer almış olmak bizi ayrıca gururlandırıyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar