Liderler yolsuzlukla mücadele için Londra'da buluşacak

Dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile 70 ülkenin hükümet temsilcileri ve liderleri, İngiltere'nin başkenti Londra'da 11-12 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek "Yolsuzlukla Mücadele Zirvesi"nde buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Liderler yolsuzlukla mücadele için Londra'da buluşacak
Londra'da yarın başlayacak zirve, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Malta Başbakanı Joseph Muscat ve Uluslararası Şeffaflık Örgütü Küresel Başkanı Jose Ugaz'ın açılış konuşmaları ile başlayacak.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın himayesinde yapılacak zirvenin ikinci günündeki oturumlara ise ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmadzai, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Norveç Başbakanı Erna Solberg gibi üst düzey isimlerin katılması planlanıyor.

Zirveye, liderlerin yanı sıra Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ile Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'ın da katılması bekleniyor.

İngiltere Başbakanı Cameron, zirve öncesi yaptığı değerlendirmede, "Yolsuzluk, gelişmemizin önündeki en büyük düşmanımız, dünyamızdaki çok fazla problemin kaynağı. Yolsuzluk, istihdamı yok ediyor, ekonomik büyümeyi baskılıyor, en fakir durumda olanları yoksulluğa mahkum ediyor, güvenliğimizin altını oyarak insanları aşırıcı gruplara itiyor." ifadelerini kullandı.

Yolsuzluğa karşı mücadelenin kolektif bir iş birliği gerektirdiğine işaret eden Cameron, "Bu, zaman alacak bir mücadele. Gerekli reformları uygulamak için cesaret, kararlılık ve zaman gerekiyor." görüşünü de paylaştı.

Yorumlar