Lexus'tan farklı bakış açısı

İhtiyaç anında helikopterle teknisyen gönderebilen Lexus, herhangi bir şehre uçakla seyahat eden müşterilerinin otomobilinin TIR'la bulunduğu yere gönderilmesi hizmeti de sağlıyor

Google Haberlere Abone ol
Lexus'tan farklı bakış açısı
Lexus Türkiye, geniş bir yelpazede sunduğu hizmetlerle lüks segmente farklı bir bakış açısı getirdi.

Türkiye pazarına 2016'nın mart ayında giriş yapan Lexus, altı üst premium modeli ile yeni bir dönemin öncülüğünü üstleniyor.

Premium segmentte "müşteri odaklılık" kavramı ile yeni bir hizmet anlayışı sunan Lexus, Maslak'ta açılan showroomda çalışma saatleri dışında da randevuyla 7 gün/24 saat hizmet vererek yoğun programa sahip kişilerin mesai saatleri haricinde hizmet almalarına imkan sağlıyor. Müşteriler, dilediklerinde test sürüşü de gerçekleştirebiliyor.

Ayrıca her Lexus sahibinin kendisine özel bir Lexus danışmanı da bulunuyor. Müşteriler otomobille ilgili her türlü ihtiyacında bireysel danışmanlarına rahatlıkla ulaşabiliyor. İhtiyaç olması halinde müşterilerinin olduğu yere helikopterle teknisyen de gönderebilen Lexus, aynı zamanda müşterilerine özel TIR'lar ile araç transferi hizmeti de sağlıyor. Böylece Lexus sahipleri yurt içinde herhangi bir şehre uçakla seyahat ederken, otomobilinin TIR ile bulunduğu yere gönderilmesi imkanı sunuyor.

Satın alma garantisi

Markanın Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Lexus'un yaklaşık 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde premium araç kullanıcıları tarafından ilgiyle takip edilmeye başladığını söyledi. Lexus için beklediklerini üzerinde ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Bozkurt, "Mart ayında Maslak showroomumuzla Türkiye satışlarına başladık. Nisan ayında ise İstinye Park'ta da "pop-up" mağazamızın açılışını yaptık. Her iki noktada da test sürüşü imkanı sunuyoruz." dedi.
Müşterilerinin Türkiye'nin her yerinde rahatlıkla satış sonrası hizmeti alabildiklerini anlatan Bozkurt, "Bu premium segmentte yer alan diğer markalarda göremeyeceğiniz bir özelliktir. Bunun yanı sıra yedek parça bulunurluğu konusunda da hiçbir sıkıntımız yok. Şu anda satılan tüm modellerimizin yedek parçaları depolarımızda bulunuyor ve ihtiyaç durumunda depoda olmasa bile en geç bir hafta içerisinde gerekli parçayı tedarik etme gücüne sahibiz. Lexus bir ayrıcalıktır ve biz de bu ayrıcalıklı hizmetlere yenilerini ekliyoruz" diye konuştu.

Bozkurt, Lexus’un ikinci el pazarında da değer bulan bir marka olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Lexus müşterileri hiçbir zaman mağdur olmayacak. Biz aynı zamanda Lexus'un yüksek ikinci el değerine güvendiğimizi, getirdiğimiz yeni bir hizmetle de gösteriyoruz. Oldukça geniş bir hizmet yelpazesi sunan Lexus markamızda, şimdi de premium segmentte Satın Alma Garantisini uygulamaya geçirdik. Sattığımız Lexus modellerini, araç kullanımına ve yılına bağlı olarak belli bir oran değerinde geri alacağız. O günkü güncel fiyat üzerinden bir yaşındaki araç için yüzde 80, iki yaşındaki araç için yüzde 70, üç yaşındaki araç için de yüzde 60 olacak şekilde geri alım fiyatı belirleyeceğiz.

Bu oranı Türkiye’de yıllardır pazarda olan muadil araçların ikinci el fiyatlarını baz alarak oluşturduk. Pazara yeni giren bir marka olduğumuz için, müşterilerimizin kafalarındaki soru işaretlerini gidermek adına böyle bir uygulama başlattık. Böylece markamıza güvenen müşterilerimizin otomobillerini avantajlı fiyatlarla değerlendirmelerine imkan sağlamış olacağız."
Ali Haydar Bozkurt, Lexus markasının yüksek ikinci el değerinin altını çizerek, "Lexus markasının dünya çapında yüksek memnuniyete sahip olması, uzun yıllar hiçbir sorun çıkarmadan kullanılması, kalitesi ve her zaman dikkat çekici tasarıma sahip olması, otomobillerinin ikinci elde de değerini kaybetmemesini sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Lexus'un aldığı ödüller

İngiltere'de lastik güvenliği konusunda 2016 Yılın Otomobil Üreticisi Ödülü’nü alan Lexus, aynı zamanda Autocar Ödüllerinde IS ile Yılın 2. El Otomobili ödülünü kazandı.
50 bin gerçek otomobil kullanıcısı arasında yapılan Auto Express 2016 Driver Power Survey araştırmasında da Lexus, dayanıklılık, üretim kalitesi, yol tutuş, sürüş performansı ve kullanım maliyetleriyle birinci seçildi.

JD Power tarafından yapılan müşteri memnuniyeti araştırmalarında ise 11 yıl birinci sırada yer alan Lexus, Amerika’da da 5 yıldır üst üste en sorunsuz marka unvanını elde etti.
Lexus, “2016 Driver Power Survey” araştırma sonuçlarına göre “En Konforlu Koltuklar” kategorisinde de RX modeli ile ilk sırada yer alarak her açıdan özel modeller ürettiğini bir kez daha kanıtladı.

Lexus'un 2016 Detroit Motor Show'da dünya prömiyerini gerçekleştirdiği LC 500 modeli, fuarın en çok dikkat çeken tasarımlarına verilen “EyesOn Design” ödülünü aldı. Atletik tasarımıyla Lexus için yeni bir çağı temsil eden LC 500, "En İyi Üretim Otomobili Ödülü"nü kazandı. LC 500’ün herkes tarafından beğenilen dış görünüşünün yanı sıra iç tasarımı da "En İyi Kabin Tasarımı" ödülünün sahibi oldu.

Yorumlar