Letonya halkı Euro'ya soğuk

Yeni yılla birlikte Euro Bölgesi’ne dahil olacak Letonya’da halkın yarısı AB para birimine karşı.

Google Haberlere Abone ol
Letonya halkı Euro'ya soğuk

Yeni yılla birlikte Euro Bölgesi’ne dahil olacak Letonya’da halkın yarısı AB para birimine karşı. Hükümet halkı konuya ısındırmak için reklam kampanyaları düzenliyor, ancak eski para birimine ilişkin videolar daha fazla izleniyor.

Baltık ülkelerinden Letonya’da yılbaşından itibaren Euro para birimi tedavüle girecek. Ancak 2,2 milyon nüfuslu Letonya’da halkın yarısı yeni para birimine soğuk bakıyor.

Kamuoyu araştırma kurumu SKSD tarafından yapılan ankete göre, halkın yarısı Euro’nun ülkeye ekonomik açıdan avantaj sağlamayacağını düşünüyor.

Sovyetler Birliği’nden bağımsızlığını kazandıktan sonra 1993 yılında tedavüle giren Lats para birimi yeni yıldan itibaren kullanılmayacak.

Riga yönetimi Euro’ya ilişkin kafalardaki soru işaretlerini giderebilmek için reklam kampanyaları yürütüyor.

Ayrıca yıl başında Euro’ya girişin bir sembolü olarak başkent Riga’da büyük çaplı havai fişek gösterileri düzenleyecek.

Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis, Euro para biriminin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ve halkın refahını yükselteceğini öne sürerken, Merkez Bankası Başkanı Ilmars Rimsevics ise Avrupa ile entegrasyonun tamamlanacağını söyledi.

Buna karşın, Lats’larla ilgili nostalji videoları ise internette rekor kırmaya başladı.

Letonyalılar şimdiden para birimlerinin tarihe karışmasından üzüntü duyarken, Euro ile ilgili reklamlara ise fazla ilgi gösterilmiyor. CİHAN

Yorumlar