Lastik üreticilerine 'zammı geri alın' çağrısı

Dolar kurunun yükselmesi nedeniyle kış lastiklerinin fiyatı yüzde 25 arttı

Google Haberlere Abone ol
Lastik üreticilerine 'zammı geri alın' çağrısı
Sonhaberler / Haber Merkezi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dolar kurunun yükselmesi nedeniyle kış lastiklerinin fiyatının yüzde 25 arttığına işaret ederek, lastik üreticilerine zammı geri çekmeleri çağrısında bulundu.

Palandöken, yaptığı açıklamada, son bir yılda şoför esnafının giderleri yüzde 30 artarken gelirlerinin tersine azaldığını, acilen ticari araçlar için ÖTV’siz yakıt alma imkanı getirilmesi gerektiğini ifade etti.
Dolar kurunun yükselmesi nedeniyle kış lastiklerinin fiyatının yüzde 25 arttığına işaret eden Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"1 Aralık’tan itibaren birçok yerde ticari araçlar için kış lastiği zorunlu olacak. Ancak esnafın lastik alacak imkanı yok. Lastik üreticisi firmaların acilen bu zammı geri çekmeleri esnafımızın ve halkın faydasına olacaktır. Biraz da üretici firmalar ellerini taşın altına koyup küçük esnafı korumalıdırlar. Sürekli zam sadece esnafı değil zaman gelir onları da vurur. Çünkü böyle giderse lastik satacak kimseyi bulamayacaklar."

Yorumlar