'Kuyumculuk sektörü işçilikte iyi, tasarımda kötü'

Türk kuyumculuk sektörünün işçilik olarak iyi olduğu, fakat tasarım noktasında geri kaldığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
'Kuyumculuk sektörü işçilikte iyi, tasarımda kötü'

Türk kuyumculuk sektörünün işçilik olarak iyi olduğu, fakat tasarım noktasında geri kaldığı ifade edildi. Pırlanta ve elmas ürünleriyle müşterilerine hitap eden Ser Diamond firmasının sahibi Yakup Alpdoğan, "Fikirlerimizi tasarım olarak ürünlerimize yansıtırsak, dışarıya paramızı yatırmamış oluruz. Bunun yanında bizler, ürünlerimize Osmanlı kültürünü katarsak yeni modeller çıkarıp dünya pazarlarına kolaylıkla satış yapabiliriz." dedi.

Pırlanta ve elmas ürünleriyle müşterilerine hitap eden Ser Diamond, yeni koleksiyonlarını İstanbul Jewelry Show’da tanıttı. Firma sahibi Yakup Alpdoğan, ihracat çalışmalarıyla birlikte fuardan umutlu olduğunu söyledi. Birçok yurt dışı fuarına katıldıklarını söyleyen Ser Diamond firma sahibi Yakup Alpdoğan, fuarlarda mücevher sektörünün piyasasını analiz ettiklerini ve buna göre yol haritası çizdiklerini söyledi. Türk kuyumculuk sektörünün işçilik olarak iyi olduğunu fakat tasarım noktasında geri kaldığını aktaran Alpdoğan, "Bizim dikkatimizi çeken Türkiye’deki firmaların uzak doğudan bitmiş pırlantalı ürünler alması. Bu bizim sektörümüz için büyük bir eksiklik. Piyasalarda kendimizi çok daha iyi lanse etmemiz gerekiyor. Fikirlerimizi tasarım olarak ürünlerimize yansıtırsak, dışarıya paramızı yatırmamış oluruz. Bunun yanında bizler, ürünlerimize Osmanlı kültürünü katarsak yeni modeller çıkarıp dünya pazarlarına kolaylıkla satış yapabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Firma olarak İstanbul’un tarihini anlatan koleksiyonlar hazırladıklarını aktaran Alpdoğan, "Taş işleme sanatını piyasada tanınmış bir usta ile çalışıyoruz. Kendilerinin bize müthiş katkıları var. Dolayısıyla bu çalışmanın yurt dışından gelecek misafirlerimizin yoğun ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Bu fuarın sektörel anlamda bizim firmamızı da ön plana çıkaracağına inanıyoruz." diye konuştu. Ser Diamond olarak piyasada öncü firma olmak istediklerini aktaran Alpdoğan, "İşimizi inanarak ve severek yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Mücevher sektörünü de değerlendiren Yakup Alpdoğan, "Bir takım endişelerimiz var. Şu bir gerçek ki sektör seçimlere kilitlenmiş durumda. Fakat seçimden sonra piyasanın çok iyi olacağına inanıyorum. Mart fuarında da dışarıdan gelecek misafirlerin piyasaya hız katacağını düşünüyorum." yorumunu yaptı.
CİHAN

Yorumlar