Küresel rekabet için ARGE ve inovasyon zirvesi

Ar-Ge faaliyetlerinin sürekliliğini sağlayan ve inovasyonlarını hayata geçirebilen işletmeler ancak sürdürülebilir rekabet avantajı yakalayabiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Küresel rekabet için ARGE ve inovasyon zirvesi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Günümüz küresel ekonomi koşullarında uluslararası pazar payının artırılmasında Ar-Ge ve inovasyonun önemi her geçen gün artıyor. Ar-Ge faaliyetlerinin sürekliliğini sağlayan ve inovasyonlarını hayata geçirebilen işletmeler ancak sürdürülebilir rekabet avantajı yakalayabiliyor. Tüm bu önemli dinamiker çerçevesinde Mimar Mühendisler Grubu (MMG)'nin öncülüğünde, 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi'nde 1.AR-GE, inovasyon zirvesi ve sergisi düzenlenecek…

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenecek organizasyon kapsamında Türkiye'nin farklı bölgelerinden, Üniversiteler, Teknopark ve Ar-ge Merkezleri'nden 180 inovatif proje sergilenecek.

Ar-ge, İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, Türkiye'de ilk defa Ar-Ge Merkezleri, Üniversiteler, Teknoparklar ve Organize Sanayi Bölgeleri'nde geliştirilen tüm inovatif projeleri aynı platformda buluşturarak projeler arasında sinerji ve etkileşim oluşturmak, projelerin yatırıma dönüşmesine ve ticarileşmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenmektedir.

İki gün sürecek organizasyonda uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek oturumlarda; Şehirlere Değer Katan İnovatif Projeler, İnovatif Pojeler İçin Alternatif Finansman Modelleri, Yöntemleri ve Çözümleri, İletişim, Haberleşme, Bilişim ve Yazılımda Ar-Ge ve Katma Değerli Üretim, Savunma ve Havacılık Sanayiinde Ar-ge ve Katma Değerli Üretim, Enerji Sektöründe Ar-Ge ve Katma Değerli Üretim, Yeni Mevzuat Kapsamında Ar-Ge Merkezi Kurulumu ve Sürdürebilirlik, Koçluk Yaklaşımı ile İnovasyon ve İnovatif Şirket Olmanın Sırları değerlendirilecek.

Yorumlar