'Kurdaki dalgalanma turistlerin daha fazla alışveriş yapmasını sağlayacak'

Side Esnaf Birliği Derneği (SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, döviz kurundaki dalgalanmaya bağlı olarak bu sezon turist alışverişlerinde hareketlilik beklediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Kurdaki dalgalanma turistlerin daha fazla alışveriş yapmasını sağlayacak'

Side Esnaf Birliği Derneği (SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, döviz kurundaki dalgalanmaya bağlı olarak bu sezon turist alışverişlerinde hareketlilik beklediklerini söyledi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi de olan Ergen, yeni sezon öncesi değerlendirmede bulundu. Turizm seyahat acenteleri ve otelcilerden aldıkları bilgiye göre bölge destinasyonuna gelen turist sayısında geçen yıla göre yüzde 10 artış beklediklerini, turizm canlılığının nisanın ilk haftasından itibaren başlayacağını kaydetti.

Türk Lirası'nın ABD Doları ve Euro bazında yüzde 17 değer kaybı olduğunu belirten SEBD Başkanı Ergen, bunun turistlerin daha fazla alışveriş yapmasını sağlayacağına inandıklarını ifade etti: "Kur dalgalanmasına bağlı bölgemize gelen başta Alman turistlerin olmak üzere daha çok alışveriş yapacağına inanıyoruz. Avrupalı turistlerin paraları, kur dalgalanmasında değer kazandı. Alışveriş hareketliliği bir ticari canlılık oluşturmasına karşılık turizm gelirleri geçmiş yıllara düşük olacaktır." diye konuştu.

'SÜRDÜREBİLİR TURİZMİN TEMELİNİ GÜVENİLİRLİK OLUŞTURUR'

Geçmiş yıllarda olduğu gibi Side'de satılan ürünlerde güvenir olmaya yönelik esnaf eğitim kurslarının devam ettiğini aktaran Mehmet Ergen, bunları Manavgat Esnaf Odası, Manavgat Şoförler Odası, MATSO, diğer odalar, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının yaygınlaştırması gerektiğini, bunun da bir turizm destinasyonunda güvenilir olma çıtasını yukarıya çekeceğini kaydetti. Sürdürülebilir turizmin temelini güvenilir olmanın oluşturduğunu, bir turist bir ürün aldığında problem çıkması halinde çözüm bulabiliyorsa güvenilirliğin sağlanmış olacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar