Küçükbay Grup 1,3 milyar lira ciroya ulaştı

Orkide Yağ markasının da bağlı bulunduğu Küçükbay Grup, 2013 yılında yüzde 30 büyüme kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Küçükbay Grup 1,3 milyar lira ciroya ulaştı

Orkide Yağ markasının da bağlı bulunduğu Küçükbay Grup, 2013 yılında yüzde 30 büyüme kaydetti. Yağ ve plastik sanayisinden eğitime, medyadan inşaat sektörüne kadar birçok alanda faaliyet gösteren grup, 1,3 milyar lira ciro elde etti. Yeni yatırımlarına paralel yükselen üretim ve ihracat hacmiyle öngördüğü rakamları yakaladı.

Küçükbay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, 2014’te yüzde 35’i aşan büyüme hedefine ulaşmayı planladıklarını belirterek, “Hem ülke hem de kuruluş olarak önümüz açık, hedeflerimiz büyük.” dedi. Sabit sermaye yatırımlarına ağırlık verdikleri 2013 yılını büyüme hedefleri açısından oldukça verimli geçirdiklerini dile getiren Küçükbay, “Pazarın ve rekabetin gerektirdiği yeni yatırımlar ve yeni pazarlara açılma politikamızla sürdürülebilir büyüme stratejilerimizde önemli başarı elde ettik. Küçükbay Grup, özverili yönetim kadroları ve tüm çalışanlarıyla geleceğe sağlam adımlarla ilerliyor.” diye konuştu.

'İZMİR’E ÖRNEK OLACAK BİR İNŞAAT PROJESİ YAPACAĞIZ'

Geçen yıl faaliyete geçen Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın da sayılı entegre yağ tesisleri arasında gösterilen Orkide Tekirdağ Fabrikası'nın, sektörde hem iç hem dış pazarda kendilerine büyük prestij ve güç kazandırdığına dikkat çeken Küçükbay, şu değerlendirmede bulundu: “Bu yıl içinde üretime geçmesini planladığımız Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki zeytinyağı işleme ve dolum tesislerimiz yanında, Kemalpaşa’da halen antrepo olarak kullandığımız tesislerimizde de üretim yapmak için çalışmalara başlıyoruz. Ayrıca grubumuz bünyesinde 2014 yılı içerisinde inşaat kalitesi ve konseptiyle İzmir’e örnek olacak bir projenin startını vermeye hazırlanıyoruz. Konut, ofis ve ticari alanlardan oluşan projenin, bu yılın ikinci çeyreğinde başlaması söz konusu. Gıda ve inşaat, ülkemizin lokomotif sektörlerinden. Biz bu alanlardaki yatırımlarımıza ağırlık vererek, ülkemizde ve dünyada gündeme gelebilecek ekonomik daralmalardan etkilenmeden hedeflerimizi gerçekleştirmenin gayretindeyiz. Karamsarlığa düşmeden geleceğe umutla bakmak yolumuzu aydınlatıyor.” CİHAN

Yorumlar