Kredi Kartlarını Boşaltan Yeni Bir Virüs Bilgisayarlardan Yayılıyor

Kredi kartlarını boşaltan yeni bir virüs dünyayı kasıp kavuruyor. Uzmanlar CryptoWall virüsüne karşı tüm kullanıcıları uyarıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kredi Kartlarını Boşaltan Yeni Bir Virüs Bilgisayarlardan Yayılıyor

Trend Micro, kredi kartlarını boşaltan yeni bir saldırıya karşı bütün kullanıcıları dikkatli olmaları konusu için uyarı etti.

BİLGİLERE BİLGİSAYARDAN ULAŞIYOR

Siber saldırganları bundan sonra fidye yazılımlarıyla satın alanların bilgisayarlarını kilitleyip nakit almak tatmin etmiyor. Fidye yazılımlarıyla casus yazılımları birleştiren saldırganlar bundan sonra bütün veri trafiğini dinleme ve bilgisayarları ele geçirmeye çalışıyorlar. İnternet ve veri güvenliğinde dünya önderi Trend Micro'nun yakaladığı bu yeni saldırıda CryptoWall isimli bir fidye yazılımının Fareit isimli bir casus yazılımla birleştirildiğini ortaya çıkardı.

AZ RİSKLİ DOSYALARLA SALDIRIYOR

Saldırıda uygulanan CryptoWall 3.0 fidye yazılımı, kullanıcılara yollanan e-postaların içine gizleniyor. Trend Micro'nun yakaladığı örnekte sanki bir iş başvurusunda bulunuyormuş bunun şeklinde yollanan e-postanın arasında bir özgeçmiş dosyası bulunuyor. Bu dosya açıldığında ise kullanıcının bilgisayarına CryptoWall fidye yazılımı bulaşıyor. CryptoWall, yararsız parçalarını JavaScript ve resim dosyaları bunun şeklinde küçük boyutlu ve birtakım tarayıcılar vasıtası ile riskli görülmeyen dosya uzantılarını kullanarak gizlemeye çalışıyor.

BİLGİSAYARLARI KİLİTLİYOR

CryptoWall, bilgisayarı ele geçirdiğinde ise dosyalarla ortak bütün bilgisayarı da kilitliyor. Kilidin kaldırılması için ise kredi kartları gaye alınıyor ve 500 dolar ödenmesini istiyor. Eğer belirgin bir zaman teşebbüste bulunulmazsa kullanıcılardan bu bedelin iki sert istek ediliyor. CryptoWall bununla da kalmıyor ve bilgisayarlara Fareit isimli bir casus yazılımı da bulaştırıyor. Fareit ise bilgisayar kilitliyken geri planda çalışarak kayıtlı şahsi bilgileri, düzene ilişkin FTP'leri, e-posta hesaplarını, web tarayıcısı verilerini ve Şayet hatta mevcutsa Bitcoin cüzdanlarını bile ele geçiriyor.

GÜVENMEDİĞİNİZ E- POSTALARI AÇMAYIN

Saldırıdan enfazla etkilenen devletlerin başında yüzde 50 göre Avustralya ve Yeni Zelanda geliyor. Bunun beraberinde saldırıların yüzde 24'ü Kuzey Amerika bölgesinde, yüzde 14'ü ise Avrupa sahasını gaye aldı. Kullanıcılar yararsız yazılımlar daha bilgisayarlarına bulaşmadan evvela onları engelleyecek bir veri güvenliği yazılımı kullanarak CryptoWall bunun şeklinde fidye yazılımlardan korunabilirler. Bunun beraberinde tertipli şekilde yedekleme yapmak ve zanlı e-postalardaki dosyaları açmaktan kaçınmak da uygulanabilecek yöntemlerin başında geliyor.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar