Kredi kartı taksitlerinin kaldırılması kuyumcuları olumsuz etkileyecek

Kuyumculuk sektörü, kredi kartı ile yapılan satışlarda taksit uygulamasının kaldırılmasını Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen toplantıda tartışıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kredi kartı taksitlerinin kaldırılması kuyumcuları olumsuz etkileyecek

Kuyumculuk sektörü, kredi kartı ile yapılan satışlarda taksit uygulamasının kaldırılmasını Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen toplantıda tartışıldı. Kredi kartı ile yapılan satışlarda taksit uygulamasının kaldırılmasına tepki gösteren kuyumculuk sektörü temsilcileri, 1 Şubat 2014 tarihi itibariyle kredi kartı ile yapılan satışlarda taksit uygulamasının kaldırılmasının kuyumculuk sektörüne büyük bir darbe vuracağını belirtti.

Toplantıya ATSO Meclis Üyesi Nafiz Tanır, Murat Savran, İbrahim Güney, ATSO 26. Grup Meslek Komitesi Başkanı Osman Gök, komite üyeleri, Antalya Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Erdem ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan ATSO Meclis Üyesi Nafiz Tanır, 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren kredi kartına taksit uygulamasının kaldırılacak olmasının, 200 - 250 bin sektör çalışanı ve ailesini direkt olarak etkileyeceğini kaydetti. Tanır, "Kuyumculuk ve saat sektöründe satışların çoğunluğu kredi kartıyla yapılıyor. Kartla yapılan satışlarda tüketiciler tarafından genellikle taksitli satışlar tercih ediliyor. Kredi kartıyla yapılan satışların taksit sayısının azaltılması ya da kaldırılması halinde sektörde işler büyük oranda azalacak ve sektör mensupları zor duruma düşecektir." dedi.

Sektör mensupları da kredi kartıyla yapılan satışların taksit sayısının azaltılması ya da kaldırılmasının birçok sektör işletmesini kepenk kapatma noktasına getireceğini, kredi kartı ile yapılan satışlarda makul seviyede taksit sayısına izin verilmesi gerektiğini ifade etti ve "yetkililerden bu kararı gözden geçirmelerini ve uygulamada yumuşak bir geçiş süreci olmasını istiyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

ATSO 26. Grup Meslek Komitesi üyeleri de sorunun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla hükümet nezdinde de dile getirilmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar