Kredi kardı borcu olanlar için yeni bir fırsat

Kredi kartı borcu olup da ödeyemeyenler için yeni bir yapılandırma geliyor. Cep telefonu taksit sayısı da yeniden uzatılıyor

Google Haberlere Abone ol
Kredi kardı borcu olanlar için yeni bir fırsat
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) yürüttüğü çalışmalarda kredi kartına taksitli satışı yapılamayan cep telefonundaki yasak kalkıyor.Tüketiciler yapılacak düzenleme ile kredi kartlarıyla cep telefonu satın alabilecek. 

Milliyet'ten Kadife Şahin'in haberine göre, iki yıl önce iç tüketimi kısıtlamak ve cari açığın büyümesinin önüne geçmek için kredi kartı ve bireysel tüketici kredilerine getirilen sınırlamalarda gevşemeye gidiliyor. 

2014 yılında getirilen tedbirlerle gıda, akaryakıt, cep telefonu ve restoran olmak üzere dört alanda yapılan harcamalarda kredi kartı taksitleri yasaklanmıştı.

O dönemden önce 60 aya kadar olan bireysel tüketici (destek ve ihtiyaç kredileri) kredisi vadeleri de 36 ay vade ile sınırlandırılmıştı.

BDDK, kredi kartı ile yapılan harcamalarda genel taksit sayısını maksimum olarak dokuz ile sınırlandırmıştı. Elektrikli ve elektronik eşya, bilgisayar, araç kiralama, telekomünikasyon ve kuyumculukla ilgili işlemlerde taksit sayısı 6, beyaz eşya ve mobilya satışında is 9 ay ile kısıtlanmıştı. Gıda, akaryakıt restoran ve cep telefonu satışlarında taksitlendirme kaldırılmıştı. Konut kredileri hariç tüketici kredilerinin vadesi ise 36 ay, taşıt kredilerinin vadesi ise 48 ay ile kısıtlanmıştı.

UZATILACAK

Şimdi başlatılan yeni düzenleme çalışmalarıyla başta cep telefonu olmak üzere bazı alanlardaki kredi kartı taksit yasağının kaldırılması, taksit sayılarının artırılması ve tüketici kredilerindeki 36 ay sınırlandırılmasının da 48 aya çıkarılması bekleniyor.

BDDK nezdinde hükümet tarafından başlatılan yeni çalışmalara ilişkin bilgilerine başvurduğumuz bankacılar, cep telefonunda yasak olan taksitli kredi kartı satışlarının kaldırılacağını ifade ettiler. Beyaz eşyada 9 ay ile sınırlı olan taksitli satışın ise 12 aya çıkarılması bekleniyor.

Yorumlar