Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's Türkiye'ye Borç Uyarısı Yaptı

Moody's, doların değer kazanması nedeniyle Türk şirketlerinin dış borçlarını ödemelerinin daha zorlaştığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's Türkiye'ye Borç Uyarısı Yaptı

Moody's, 'Türkiye ve Şili benzeri yüksek tutarlı hariç borç ödemeleri bulunan devletlerde nakit birimlerinin göstediği belli paha kaybı kuruluşların hariç borçlarını ödemelerini daha maliyetli bir vaziyete getirmektedir' izahatsında bulundu.

TÜRKİYE İÇİN KRİTİK UYARI

Doların paha yükselişının hariç finansman ihtiyacı yüksek bulunan devletlere etkisini değerlendiren ve bugün yayımlanan raporda, 'Malezya, Türkiye ve Şili benzeri yüksek tutarlı hariç borç ödemeleri bulunan devletlerde nakit birimlerinin göstediği belli paha kaybı kuruluşların hariç borçlarını ödemelerini daha maliyetli bir vaziyete getirmektedir. Ayrıca yabancı kreditörlerin mahalli nakit cinsi hariç borcu tekrar finanse etme arzusu azalabilir' denildi.

AÇIKLARI KAPATMAKTA ZORLANABİLİRLER

Raporda bununla birlikte Türkiye ve Güney Afrika benzeri cari açığı yüksek bulunan devletlerin 'açıklarını finanse etmekte biraz daha zorlukla karşı karşıya kalabilecekleri' anlatım edilerek bu devletlerin hariç baskılar karşısında kırılgan halde oldukları da söylendi.Doların paha kazanması itibarıyla birtakım devletlerin nakit birimlerindeki paha kaybettiği ve döviz rezervlerinin azaldığına dikkat çekilen raporda, 'Bu baskılar kapital çıkışlarına yada kapital girişlerinin belli biçimde azalmasına yol açarsa hariç finansman ihtiyacı yüksek devletler üstünde baskı oluşuyor' denildi.

YÜZDE 10 DEĞER KAYBETTİ

TL yılbaşından bugüne dolar karşısında takribî yüzde 10 paha kaybetti. Türkiye'yi Baa3 kredi notu ve olumsuz manzara ile derecelendiren Moody's, değerlendirme takvimine oranla Türkiye'nin notuna dair ilk değerlendirmesini 10 Nisan'da yayımlayabilecek. (Kaynak:Hürriyet)

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINGÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar