Koza Altın, Gümüşhane'deki tesislerini Şubat'ta kapatıyor

Koza Altın, Gümüşhane Mastra tesislerinin faaliyetlerini Şubat ayı sonunda durduracağını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Koza Altın, Gümüşhane'deki tesislerini Şubat'ta kapatıyor

Koza Altın, Gümüşhane Mastra tesislerinin faaliyetlerini Şubat ayı sonunda durduracağını bildirdi.

Şirketten konu ile ilgili Borsa İstanbul (BIST) Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Maden sektöründe yaşanan kısıtlamalar ve uygulamalar sebebi ile şirket bütçe ve kar dağıtım planlarımızı korumak ve büyüme performansımızı optimum seviyede tutulabilmek için kararlar alınmıştır.” denildi.

Söz konusu kararlar şöyle sıralandı:

- Gümüşhane Mastra tesisimizin faaliyeti Şubat ayı sonunda durdurulacak.

- Kısa vadede bütçe performansımızın etkilenmemesi için sektörün diğer şirketler gibi arama faaliyetleri bütçemiz yüzde 70 oranında azaltılacak.

- Orta ve uzun vadeli hedeflerimize ulaşma planlarımız çerçevesinde madencilik mevzuatının oturmuş olduğu ülkeler başta olmak üzere yurt dışından gelmiş ve gelecek fırsatların değerlendirilmesine hız verilecek.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Burada bilinmesi gereken konu şudur ki; aramalardan başlayarak tesis kurmaya kadar her aşamada bilgi birikimi olan ve kendi risk sermayesi ile çalışan maden şirketleri her ülke tarafından davet edilmekte ve teşvik edilmektedir. Sektördeki kısıtlama ve uygulamalar nedeni ile Türkiyede yapılan 300 sondajdan sadece 1 tanesi madene dönüşürken bu oran dünya ortalamalarında 100’de 1'dir. Bugüne kadar gösterdikleri başarı performansı ile kendisini ispatlayan Koza maden ekiplerinin dünya da başarılı olacağına inancımız tamdır. Şüphesiz madenciliği etkileyen en önemli faktör dünya maden fiyatlarıdır. Kontrolümüz dışında olan bu etken haricinde, aldığımız bu kararlar ile yakın orta ve uzun vadeli bütçe ve kar dağıtım hedeflerimizde önemli bir değişiklik olmamasını planlıyoruz.”
CİHAN

Yorumlar