Kosova Kalkınma Ajansı ve işadamları Muğla'yı ziyaret etti

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde Kosova Kalkınma Ajansı temsilcileri ile Kosovalı işadamlarından oluşan heyet, Muğla'ya geldi. Güney Ege Bölgesi'ndeki iş ve yatırım olanaklarını daha yakından inceleyen heyet, sektörel kuruluşlarının...

Google Haberlere Abone ol
Kosova Kalkınma Ajansı ve işadamları Muğla'yı ziyaret etti

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde Kosova Kalkınma Ajansı temsilcileri ile Kosovalı işadamlarından oluşan heyet, Muğla'ya geldi. Güney Ege Bölgesi'ndeki iş ve yatırım olanaklarını daha yakından inceleyen heyet, sektörel kuruluşlarının temsilcileriyle karşılıklı görüşerek bilgi alışverişinde bulundu.

    Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in katıldığı toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Daşgın, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, GEKA Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

    Kosova Batı Kalkınma Ajansı Proje Yöneticisi Avdurrahman Belegh burada yaptığı açıklamada, Kosova'nın kalkınmasıyla Türkiye ile olan ilişkilerinin artacağını söyledi.

    Kosova ile Türkiye arasında olan dostluk ve kardeşliğin sonradan oluşmadığını belirten Vali Güvençer ise "Muğla'da sizi ve arkadaşlarınızı ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Ticari ilişkiler aramızdaki kardeşlik ve dostluğu pekiştirmek için sadece bir vesiledir. Bu hediyenin kendinden çok nereden ve kimden geldiği benim için daha önemlidir." ifadelerini kullandı.

    Türkler ile Kosovalılar arasında çok benzerlik olduğunu söyleyen Kosova Merkez Kalkınma Ajansı Koordinatörü Hasan Naziri da şunları söyledi: "Umarım bu dostluk işbirliğiyle daha da güçlenecektir. Sırbistan'dan ayrılıp bağımsızlığımızı kazanırken bize yardım eden Türkiye, Kosova kalkınırken de yardım edecektir."

    Konuşmaların ardından Kosova Batı Kalkınma Ajansı Proje Yöneticisi Belegh, Vali Güvençer'e tahttaki prenses heykelinin maketini hediye etti. CİHAN

Yorumlar