Kosova ile Makedonya arasında otoyol bağlantısı kuruluyor

Kosova ve Makedonya birbirine otoyol ile bağlanacak. Yola, geçtiğimiz yıl vefat eden meşhur Arnavut siyasetçi Arben Xhaferi'nin ismi verilecek. Priştine-Elez Han otoyolu ABD ve Türk şirketleri Bechtel-Enka ortaklığı tarafından inşa edilecek.Açılış...

Google Haberlere Abone ol
Kosova ile Makedonya arasında otoyol bağlantısı kuruluyor

Kosova ve Makedonya birbirine otoyol ile bağlanacak. Yola, geçtiğimiz yıl vefat eden meşhur Arnavut siyasetçi Arben Xhaferi'nin ismi verilecek. Priştine-Elez Han otoyolu ABD ve Türk şirketleri Bechtel-Enka ortaklığı tarafından inşa edilecek.

Açılış töreninde Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Kosova Geçici Başbakan Hashim Thaçi, Makedonya Başbakan Yardımcısı Musa Xhaferi, başbakan yardımcıları, bakanlar, yabancı ülkelerin büyükelçileri ve diplomatları ile diğer kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı.

Törende 'hayırlı olsun' dileğinde bulunan Hashim Thaçi, yeni otoyolun yapımı ile Kosova’da altyapının modernleşmesi doğrultusunda çok önemli bir adım daha attıklarını söyledi. Thaçi “Kosova özel bir gün yaşıyor. Hayati önem taşıyan projelerden biri daha hayata geçiriliyor." şeklinde konuştu.

Musa Xhaferi ise otoyolun, iki ülkede yaşayan Arnavutları birleşeceğini ifade etti.

Priştine -Elez Han otoyolu 600 milyon Euro’ya mal olacak ve 3,5 yıl sonunda tamamlayacak. CİHAN

Yorumlar