Kösemusul: Sanayi bölgesi dışında tarım alanlarında sanayiye izin verilmemeli

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya topraklarının birinci sınıf ve çok verimli olduğunu, sanayi bölgeleri dışında tarım alanlarına fabrika kurulmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.Kösemusul,...

Google Haberlere Abone ol
Kösemusul: Sanayi bölgesi dışında tarım alanlarında sanayiye izin verilmemeli

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya topraklarının birinci sınıf ve çok verimli olduğunu, sanayi bölgeleri dışında tarım alanlarına fabrika kurulmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Kösemusul, yaptığı açıklamada, oda olarak organize sanayi bölgelerinin oluşturulmasına büyük önem verdiklerini kaydetti. Çarpık sanayileşmenin önüne geçmek, aynı zamanda tarım topraklarının korunmasını sağlamak için organize sanayi bölgelerinde yatırımların toplanması gerektiğini vurgulayan Kösemusul, “Sanayi bölgeleri dışında tarım alanlarına fabrika yapılmasına karşıyız. Topraklarımız çok değerli ve verimli. Bu topraklar ziyan edilmemeli. Ayrıca, sanayi tesislerinin, sanayi bölgeleri dışında gelişigüzel her yerde yapılması çarpık sanayileşmeyi de beraberinde getiriyor. Bunu engellemek için organize sanayi bölgeleri oluşturuluyor. Bu maksatla Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi yanında bulunan bin 250 dönüm alanı da katarak organize sanayi bölgesini genişleteceğiz.“ diye ifade etti.

SATSO olarak Sakarya’nın kalkınması için uğraş verdiklerini, kaliteli iş gücü yetiştirilmesine katkı sağladıklarını vurgulayan Kösemusul, şu bilgileri verdi: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle 81 ilde uygulanan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) kapsamında, en çok mesleki eğitim veren oda SATSO oldu. SATSO, TOBB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. 2011 yılında başlanan UMEM Projesi kapsamında, Sakarya’da 5 bin 525 erkek, 3 bin 89 kadın olmak üzere 8 bin 614 kursiyere eğitim verilirken, 3 bin 80 erkek, bin 929 kadın olmak üzere, toplam 5 bin 9 kişi istihdam edilerek proje istihdamında da ön sıralara yerleşti.”

SATSO ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ YAPTIRACAK

Kösemusul, eğitime büyük önem verdiklerini, kaliteli iş gücüne ihtiyaç olduğunu dile getirerek, bu amaçla oda olarak bir endüstri meslek lisesi yapacaklarını, bu lisenin temelini de 30 Mayıs’ta atacaklarını belirtti. Daha önce de odanın ticaret lisesi yaptırdığını hatırlatan Kösemusul, “Eğitime desteğimiz sürecek.” dedi.

Sakarya’nın Karadeniz’e kapısı olan Karasu ilçesinde yapımı devam eden liman projesinin bir an önce bitirilmesi ve hizmete girmesi gerektiğinin altını çizen Kösemusul, limanın bitirilememesinin ilin gelişmesini engellediğine dikkat çekti. Kösemusul, son olarak Türk Traktör’ün yatırımı, Toyota Otomobil Fabrikası’nın kapasite artırımı ve diğer yatırımlarla Sakarya’nın hızla kalkınıp geliştiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar