'Korkutma ve yıldırma ters motivasyon oluşturdu, hedefimizi ikiye katladık'

İş dünyasına yönelik yıldırma ve korkutma açıklamaları, Ege ve Batı Akdenizli patronlarda ters motivasyon oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
'Korkutma ve yıldırma ters motivasyon oluşturdu, hedefimizi ikiye katladık'

İş dünyasına yönelik yıldırma ve korkutma açıklamaları, Ege ve Batı Akdenizli patronlarda ters motivasyon oluşturdu. Dünyada ayak basmadık ülke bırakmayacaklarını belirten işadamları, hedeflerini de ikiye katladıklarını açıkladı. Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara, son günlerde ülkede yaşanan ve iş dünyası olarak anlamakta zorluk çektikleri antidemokratik yaptırımlar, hukuk dışı söylemler, korkutmaya ve yıldırmaya yönelik açıklamaların, kendilerinde ters motivasyon etkisi oluşturduğunu söyledi. Hedeflerini ikiye katlayarak emin adımlarla yollarına devam ettiklerini belirten Özkara, “Bu yıl ESİDEF ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) camiası olarak hedefimiz, dünyada ayak basmadık ülke bırakmamaktır.” dedi.

ESİDEF tarafından düzenlenen 9. Arama Konferansı’na, 250 sanayici ve işadamı katıldı. Afyonkarahisar’daki Korel Termal Otel’de yapılan ve bölgede çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren ESİDEF üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği konferans,a TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral ve Zaman Gazetesi Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt konuşmacı olarak katıldı. Açılış konuşmasını yapan Özkara, gelişen ve sürekli değişen dünyada sivil toplum kuruluşlarının öneminin her geçen gün arttığını ve bu sorumlulukla yürümenin öneminin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Bu tür organizasyonların da söz konusu değerlendirmeler için önemli bir fırsat olduğunu dile getirerek, “ESİDEF bugün 40 dernek ve 12 bin 500 üyeye ulaşmıştır. Son bir yılda federasyon olarak 109 ülkeye bin 105 iş adamı ve iş kadınıyla birlikte ticaret ve yatırım heyeti organizasyonları düzenledik. Bunun yanısıra derneklerimizle birlikte yapılan konferanslar, eğitim seminerleri, bilgi ve tecrübe paylaşımı organizasyonları ve benzeri programlarla hemen her gün aktif olarak sahada hizmet eden kurumlar haline geldik. Biliyoruz ki para, dünyanın en korkak değeridir. Belirsizliğin olduğu, güven ortamının olmadığı ülkelere uğramaz ve aksine mevcut olan mevduatlar da kaçar. Son günlerde ülkede yaşanan ve iş dünyası olarak bizlerin de anlamakta zorluk çektiği antidemokratik yaptırımlar, hukuk dışı söylemler, korkutmaya ve yıldırmaya yönelik açıklamaların, camia olarak bizlerde ters motivasyon etkisi oluşturduğunu ve hedeflerimizi ikiye katlayarak emin adımlarla yolumuza devam ettiğimizi ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

‘İŞADAMLARIMIZI DÜNYAYA AÇMAK İÇİN SÜREKLİ PROJELER GELİŞTİRİYORUZ’

TUSKON Başkanı Meral ise kuruluş amaçlarından birinin de üyelerini dünyaya entegre etme olduğunu belirterek, Türkiye’de işadamlarının, kendileriyle yurtdışına açılması noktasında yeni bir ivme yakaladığını söyledi. Bu hareketlenmeyi her geçen gün daha üst seviyelere çıkarmak için devamlı projeler geliştirdiklerini belirterek, “Yapmış olduğumuz dış ticaret köprülerinde, ülkemizde ağırladığımız devlet başkanları ile gerçekleştirilen ticaret forumlarında, yurtdışına gerçekleştirdiğimiz iş gezilerinde hep bu hedef doğrusunda hareket ediyoruz. İnanıyoruz ki dünyayla rekabet edebilir seviyeye gelen her üyemiz, ülkemize katma değer sağlayacak işler yapabilir. İşte biz de Türkiye’nin en yaygın iş dünyası sivil toplum örgütü olarak bu sorumluluğun bilinciyle işadamlarımıza vizyon olmak istiyoruz.” dedi.

‘BU DÖNEMDE KÂRLILIĞI DEĞİL, CİRONUZU ARTTIRIN’

Arama Konferansı'nda işadamlarına seslenen Ekonomi Editörü Bozkurt da şunları kaydetti: “İş dünyası olarak taşın altında eli değil, gövdesi olanlar sizlersiniz. Ülkede yaşanacak bir kaos veya kargaşa, en çok iş dünyasını etkileyecektir. O yüzden TUSKON üyesi iş adamları ve iş kadınları olarak alternatif pazarlarda olan payınızı daha da arttırmanız gerekmektedir, çünkü ekonomide yanılmalar çok olur. Bu dönemin en büyük anahtarı kârlılık değil, ciroyu arttırmaktır. Bu, pazar payını arttırdığını ve doğru fiyat politikasıyla hareket ettiğini gösterir. Böylelikle gidişat açısından doğru yolda ilerlediğimizin farkına varırız.” CİHAN

Yorumlar