Körfez sağlık sektörü 69 milyar dolarlık hacme ulaşacak

Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi’nde sağlık sektörünün yılda yüzde 12 büyüyeceği ve 2018’e kadar 69.

Google Haberlere Abone ol
Körfez sağlık sektörü 69 milyar dolarlık hacme ulaşacak

Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi’nde sağlık sektörünün yılda yüzde 12 büyüyeceği ve 2018’e kadar 69.4 milyar dolara ulaşacağı bildirildi. Geçen yıl sektörün değeri 39.4 milyar doları bulmuştu.
Alpen Sermaye tarafından yayınlanan rapora göre bölgenin en büyük ekonomisine sahip Suudi Arabistan yüzde 58.2’lik pay ile sağlıkta da en büyük pazar olmaya devam edecek. Bunun yanısıra doğal gaz zengini Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri 2013-2018 yılları arasından en hızlı büyüyen pazarlar olacak. BAE’nin sağlık sektöründeki payı yüzde 18.1 oldu.
Raporda, 2018’e kadar 115 bin 544 yeni hastane yatağına ihtiyaç duyulacağı ve devam eden sağlık projeleriyle bu talebe karşılık verilmesinin mümkün olduğu belirtildi.
Uzmanlar, bölgede nüfus ve gelir seviyesinin artmasına karşılık hareketsiz yaşam tarzının genel sağlığı olumsuz etkilediğine ve bu nedenle sağlık hizmetlerine olan talebin de artacağına dikkat çekti.
IMF’nin tahminlerine göre 2020’ye kadar bölge nüfusu 50 milyonu aşacak. Ayrıca sağlık sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı çekildiği ve sektörde yabancı personelin çoğunlukta olduğu kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar