Körfez Köprüsü'nde Silüet Ortaya Çıkmaya Başladı

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek otoyol projesinin en önemli geçiş noktası Körfez Köprüsü'nün silüeti ortaya çıkmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Körfez Köprüsü'nde Silüet Ortaya Çıkmaya Başladı

İstanbul- İzmir karayolu arasındaki yolculuğu 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en mühim geçiş noktası Körfez Köprüsü'nün silüeti ortaya çıkmaya başladı.

TABLİYELER DÖŞENECEK

Şubat ayında çekilen rehber kabloları arkasından geçici yürüyüş bandı montaj yapılması son etaba gelen köprüde bu ay sonunda esas kablolar çekilip tabliyeler döşenmeye başlanacak, Haziran ayında da yürüyerek karşıya geçilebilecek.

200 METRE KALDI

Ekiplerin iki yakada geçici yürüyüş yolu montajını yaptığı köprüde bu iş son etaba geldi. 'Kedi yolu' şekilde da isimlendirilen yürüyüş yolunda takribî 200'er metrelik bölüm kaldı.

ASFALTLAR DÖKÜLDÜ

öprüde bu çalışmalar devam ederken, Dilovası, hem de Altınova Hersek dalında ulaşım yöntemleri ve viyadük inşaatları devam ediyor. Bu metodlar da kocaman ölçüde tamamlandı ve asfalt döküldü.

SİLÜETİ ORTAYA ÇIKTI

Programda bir gecikme bulunmadığı takdirde, bu ay sonunda vasıtaların geçeceği tabliyeleri taşıyacak esas kablolar şu anda silüet şeklinde görülen hat üstüne hususi bir sistemle çekilmeye başlanacak.

SAYILI ZAMAN KALDI

Daha sonra vasıtaların geçeceği tabliyeler döşenecek. Bu çalışmaların Haziran ayında tamamlanması beklenirken, köprüden yürüyerek karşıya geçilebilecek. Köprünün sene sonunda vasıta trafiğine açılması bekleniyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar