Körfez İşbirliği Konseyi Ekonomi ve Kalkınma İşleri Komitesi Toplantısı

- KİK üyesi ülkeler, ekonomik kalkınma sürecinde atılım gerçekleştirilmesi için 5 madde üzerinde anlaştı

Google Haberlere Abone ol
Körfez İşbirliği Konseyi Ekonomi ve Kalkınma İşleri Komitesi Toplantısı

RİYAD (AA) - Körfez İşbirliği Konseyi'ne (KİK) üye ülkelerin ekonomik kalkınma sürecinde atılım gerçekleştirilmesi için gerekli 5 temel madde üzerinde anlaştığı bildirildi.

KİK Ekonomi ve Kalkınma İşleri Komitesi'nin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen ilk toplantısının kapanış bildirisinde ülkeler, "Körfez ülkelerinde yaşam kalitesini artıracak, ekonomik rekabet gücünü ve etkinliğini güçlendirecek bir atılım gerçekleştirmenin zamanı geldiği"ni ifade etti.

Toplantıya katılan üye ülkelerin temsilcileri bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için "Körfez ortak ekonomik çalışmasını artıracak adımları atmak, daha önce alınıp uygulanmamış kararları yürürlüğe koymak, KİK'in kalkınma ve ekonomik program ve politikalarını yeniden gözden geçirmek, ekonomiyi geliştirmek için gerekli beşeri, mali, hukuki tüm unsurları hazır hale getirmek ve gençlerin girişimcilikte bulunmasının desteklenmesi" maddeleri üzerinde anlaştı.

Üzerinde anlaşılan bu maddelerin gerçekleştirilmesi için "nitelikli insan kadrolarının yetiştirilmesi, eğitim sisteminin geliştirilmesi, temel altyapı ve bilgi sisteminde verimliliğin artırılması" adımlarının atılmasının gerekliliği üzerinde duruldu.

KİK üyesi ülkelerin liderleri 31 Mayıs 2016'da Ekonomi ve Kalkınma İşleri Komitesi'nin kurulmasına karar vermişti.

Yorumlar