Körfez'in otel zinciri Rotana Türkiye'de

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli, Körfez’in otel zincirlerinden Rotana'dan Türkiye'ye turizm yatırımı yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Körfez'in otel zinciri Rotana Türkiye'de
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli, Körfez’in otel zincirlerinden Rotana Group'un Başkan Yardımcısı Selim El Zyr, 2020 yılına kadar 100 otele ulaşmak istediklerini ve İstanbul'un, bu anlamda öncelikli destinasyonları arasında bulunduğunu belirterek, "Türkiye'ye yatırım konusunda istekliyiz." dedi.

El Zyr, Mar Yapı'nın Rotana Group ile Basın Ekspres Yolu’nda hayata geçireceği G Rotana Projesi'nin tanıtımında yaptığı konuşmada, grubun Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa'da otel yatırımları bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye'de ilk projelerini hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Rotana olarak 2020 yılına kadar 100 otele ulaşmak istediklerini ve İstanbul’un bu anlamda öncelikli destinasyonları arasında bulunduğunu belirten El Zyr, "Türkiye’de turizme ve ekonomiye güveniyoruz. Hem Rotana hem ortaklarımız için geleceğin çok daha iyi olacağına inanıyoruz." dedi.

Türkiye'de yeni iş fırsatlarını gözettiklerini kaydeden El Zyr, "Türkiye'ye yatırım konusunda istekliyiz. Özellikle İstanbul, yatırım destinasyonlarımız arasında. İstanbul, Ankara ve iyi fırsat yakaladığımız her şehirde otel yatırımları yapmak istiyoruz. Türkiye'nin turizmine, ekonomisine güveniyoruz. Geleceğin çok daha iyi olacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"YENİ YATIRIMCILARI DA TÜRKİYE’YE GETİREBİLECEĞİMİZE İNANIYORUZ" DEDİ

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök de Rotana Group'un dünyada ilk defa bir oteli sadece işletmekle kalmayıp aynı zamanda da ortak olduğunu belirterek, toplam 75 milyon dolara mal olan G Rotana Projesi'nin, Arap turistlerin kalabalık aileleriyle konaklama tercihlerine uygun yeni bir konseptte geliştirildiğini söyledi.

Özkök, projenin bir kısmının otel odası, diğer bölümünün ise otel apartmanlarından oluştuğunu ifade ederek, "G Rotana, 152 odalı bir otel ve 17 katta 1+1 ve 2+1 tiplerinde çatal bıçağından havlusuna kadar otel odası gibi döşenmiş 153 adet rezidanstan oluşuyor. 2 bin 500 metrekare ticari alan ve otelle rezidanslara ayrı hizmet verecek sosyal tesisler de projede yer alıyor.

Rezidanslarımızı satın alanlar arzu ederlerse otel konforunda bir yaşamı seçebilecekler veya Rotana’nın farklı ülkelerde de kullanılan başarılı bir havuz sistemi olan 'otel apartmanları'na dahil olabilecekler." şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dinamik genç nüfusu ve hızlı kentleşmesine paralel olarak modern yaşam alanlarına ve konutta yenilenmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özkök, şöyle devam etti:

"Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan gayrimenkul sektörü, bir miktar ivme kaybetse de güçlü büyüme potansiyeline sahip. Nitekim kredi faizlerinin psikolojik sınır olarak kabul edilen yüzde 1’lerin altına gelmesiyle talebin güçlendiğini ve sektör genelinde satışların arttığını hep birlikte gördük. Türkiye ekonomisine güvenimizin de bir yansıması olan yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. G Rotana projemizde birlikte yürümekten son derece gurur duyduğumuz, ortağımız Rotana 1992’den beri faaliyet gösteriyor. Rotana gibi bir devi Türkiye’de yatırıma ikna etmekten gurur duyuyoruz. Ayrıca yeni yatırımcıları da Türkiye’ye getirebileceğimize inanıyoruz ve bunu yalnızca ticari bir faaliyet olarak değil misyonumuz olarak görüyoruz."

Yorumlar