Köprülü Kanyon'da 11 günde 9 bin İranlı turist rafting yaptı

İranlı turistler, Antalya Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'da raftingcileri sevindirdi.

Google Haberlere Abone ol
Köprülü Kanyon'da 11 günde 9 bin İranlı turist rafting yaptı

İranlı turistler, Antalya Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'da raftingcileri sevindirdi. Geçen yıl İranlı turistlerde bekledikleri ilgiyi bulamayan rafting su sporu işletmecileri, bu sene Nevruz Bayramı tatilinde beklentilerine karşılık buldu.

Dünyaca ünlü, Antalya'nın alternatif turizmde bölgesi Beşkonak Köprülü Kanyo'nda 21 Mart Nevruz Bayramı tatilinden bu yana 9 bin İranlı turistin rafting yaptığı bildirildi. Bu rakamın hafta sonuna kadar 12 bine ulaşması beklendiği ifade edildi. Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, İranlı turistlerin bu sene bölgedeki raftingcilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Geçen yıl 2 haftalık Nevruz Bayramı tatilinde 4 bin 500 İranlı turistin bölgede rafting ve kano su sporu yaptığını belirten Armağan, bu sene ise 11 gün içinde yüzde 100'lük artışla 9 bine ulaştığını, hafta sonuna kadar bu rakamın 12 bine ulaşmasını beklediklerini kaydetti. Armağan, "İranlı turistler, bu Nevruz'da yüzde 100'lük artışla raftingcilerin yüzünü güldürdü. Acem turistlerin dünyada rafting su sporu yapmada en ayrıcalıklı yeri Beşkonak Köprülü Kanyon. Tebriz'den, Tahran'dan Nevruz tatili için yoğun turist geldi. Aktif sezonunda bölgeye yoğun olarak İranlı turistleri göreceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Dallas Su Sporları Merkezi Sahibi Ali Tırnaksız, bölgede su sporu yapmada her geçen yıl İranlı turistlerin ilgisinin arttığını söyledi. Beşkonak Köprülü Kanyon'da geçen yıl olduğu gibi bu sene de turizm sezonunu İranlı turistlerle açtıklarını belirten Tırnaksız, Nevruz'da bölgeye gelen İranlı turistlerin raftingcilerin yüzünü güldürdüğünü kaydetti. Geçen yıl Beşkonak Köprülü Kanyon'nda 1 milyon yerli ve yabancı turistin rafting su sporu yaptığı ifade edildi.

İRANLI TURİSTLERİN YÜZDE 70'İ ANTALYA'YA YÜZDE 30 İSTANBUL'A GELİYOR

İran'dan Türkiye'ye en fazla turist çeken Narkissos Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Erkan Kaplan, bu sene Türkiye'ye gelen İranlı turist sayısının, yüzde 50'lik artışla 1 milyon 500 bin olmasını beklediklerini söyledi. Acem turistlerin en yoğun tatil yaptığı dönem olan 14 günlük Nevruz (21 Mart) Bayramı'nda, İran'dan Türkiye'ye tarifeli uçak ve otobüs seferlerinin haricinde 250 charter kalktığını belirten Kaplan, ortalama 200 yolcudan 50 bin İranlının Nevruz'da İstanbul ve Antalya olmak üzere tatile geldiğini kaydetti. İranlı turistlerin bu sene Antalya merkez dışında Belek, Kundu, Kemer, Manavgat, Side ve Alanya'da tatil yaptıklarını belirten Kaplan, su sporları turizminden ayrıcalıklı yerlerinin ise Köprülü Kanyon olduğunu söyledi.

İranlı turistlerin Antalya'yı gezmeyi ve alışveriş yapmayı sevdiğini belirten Kaplan, "Nevruz Bayramı tatilinde 50 bin İranlı turist İstanbul ve Antalya'ya tatile geldi. İranlılar, İstanbul'u alışveriş, Antalya'yı ise eğlenmek ve dinlenmek için tercih ediyor. Güney sahillerinde havaların güzel gitmesi, Antalya otellerinde her şey dahil sisteminde konaklayabilecek deniz ve havuzdan faydalanabilecek olması, İranlı sanatçıların katılacağı konser organizasyonların sayısının fazla olması nedeniyle yüzde 70'i Antalya’yı, yüzde 30'u ise İstanbul'u tercih etti. Nevruz tatilinde başlayan İranlı turist hareketiliği, 12 Haziran-13 Eylül tarihleri arasında 14 haftalık süreçte okulların kapanmasıyla başlayacak olan ve 16 Temmuz'da devlet üniversitelerinin de kapanmasıyla yoğunluk kazanacak." dedi.

Manavgat'ta Çağrı Butik Sahibi Durmuş Sevim ise 2 haftalık Nevruz Bayramı tatilinin Manavgat pazarında kısa süreliği de olsa canlılık oluşturduğunu söyledi. Bölgeye gelen turist yoğunluğunu İran Tebriz'den gelenler oluşturduğunu belirten Sevim, ailecek gelen Acem turistlerin genelde marka giysiler aldıklarını kaydetti. İranlı makine mühendisi Hüseyin Hosassi de Nevruz tatili süresinde Antalya'da 2 bin liraya yakın alış veriş yaparak para harcadıklarını söyledi.



CİHAN

Yorumlar