Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretlerine 2015'te Zam Yok

Karayolları Genel Müdürü Turhan, köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin en son 2012 yılında güncellendiğini belirterek, 'Bu yıl da fiyatlar aynı kalacak' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretlerine 2015'te Zam Yok

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine bu sene da zam gelmeyeceğini söyledi.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, AA muhabirine yaptığı izahatda, köprü ve otoyolların geçiş ücretlerinin 'fiyat güncellemesi' denilen bir sistemle belirli kriterleri temel alarak belirlendiğini kaydetti.

SON ÜÇ YILDIR ZAM YAPILMIYOR

Son üç yıldır enflasyon oranlarının düşük olması sebebi ile köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yükseliş yapılmadığını izah eden Turhan, söz konusu ücretlerin en son 2012 yılında güncellendiğini anımsattı.

'BU YIL DA FİYATLAR AYNI KALACAK'

Gelecek senelerde köprü ve otoyol ücretlerinin güncellenmesi gerektiğini dile getiren Turhan, 'Bu sene da fiyatlar tıpkı kalacak. Enflasyonun düşük seyretmesi fiyatların tıpkı kalmasında ciddi bir etkin fakat önümüzdeki senelerde güncelleme yapılması gerekir. Şu anda böyle bir şey yok' diye konuştu.

KÖPRÜDE ARAÇ GEÇİŞLERİ 4,25-32,25 LİRA ARASINDA

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde, vasıta boyutuna göre, 4,25 lira ile 32,25 lira içerisinde geçiş ücreti tarifesi uygulanıyor. Otoyol gişelerinde ise 1. derslik araçlar için geçiş ücreti 2,25 lira ile 15 lira içerisinde değişiyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar