Kooperatif tezi hazırlayana 10 bin liraya kadar destek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kooperatifçilikle ilgili yüksek lisans ve doktora tez sahiplerine gerekli şartları taşımaları halinde, yüksek lisans tezleri için 3 bin TL, doktora tezleri için de 10 bin TL tutarında maddi destek verileceğini...

Google Haberlere Abone ol
Kooperatif tezi hazırlayana 10 bin liraya kadar destek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kooperatifçilikle ilgili yüksek lisans ve doktora tez sahiplerine gerekli şartları taşımaları halinde, yüksek lisans tezleri için 3 bin TL, doktora tezleri için de 10 bin TL tutarında maddi destek verileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Hayati Yazıcı, kooperatifçilik sektörünün önünü açmak, daha etkin ve verimli bir yapıyla sektörü geleceğe hazırlamak için akademik eserlerin sayısının artırılmasını düşündüklerini belirterek, bu amaçla bakanlık ile kooperatif üst kuruluşları arasında protokoller imzalandığı ve kooperatifçilikle ilgili yüksek lisans ve doktora tezlerine destek projesini başlattıklarını kaydetti. Kamuoyuna tanıtılan ‘Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı’ kapsamındaki hedeflere emin adımlarla ilerlendiğini belirten Yazıcı, kooperatifçilikle ilgili olarak hazırlanan yüksek lisans ve doktora tezlerine sağlanacak maddi desteklerle sektörle ilgili yapılacak akademik çalışmaların sayısı ve niteliğinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Hayati Yazıcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kooperatifçilik alanında daha fazla yüksek lisans ve doktora çalışması yapılması bakımından, üniversitelerce kabul edilmiş kooperatifçilikle ilgili yüksek lisans ve doktora tez sahiplerine, gerekli şartları taşımaları halinde, yüksek lisans tezleri için 3.000 TL, doktora tezleri için de 10.000 TL tutarında maddi destek verilecek ve bu destekten kooperatifçilikle ilgili akademik çalışma yapan herkes yararlanabilecektir. Desteklerden yararlanabilmek için Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’ne başvurulması gerekiyor. Başvuru süresi, şartları, istenen belgeler ve diğer bilgiler Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nün 'koop.gtb.gov.tr' internet adresinde yayınlanan ilanda yer alıyor."

CİHAN

Yorumlar